aandachtsgebied

Obstructieve longziekten (COPD en astma)

Een obstructieve longziekte is een chronische longaandoening. Zoals COPD en astma. U heeft dan onder andere last van kortademigheid en hoesten. Ons team op de afdeling Longgeneeskunde is hierin gespecialiseerd.

Daarom Meander

  • Behandelcentrum ernstig en moeilijk behandelbaar astma
  • Maatwerk voor elke patiënt
  • Hulp bij het dagelijks leven met COPD

Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Obstructieve longziekten (COPD en astma) in Meander Medisch Centrum

Op het gebied van astma bieden onze specialisten zorg op maat, omdat iedere patiënt anders is. Bij Meander vinden we het belangrijk dat u zelf leert hoe u uw astma onder controle kunt houden. Daarom leggen wij de regie daarover in uw handen. Uiteraard helpen wij u daarbij. En met ernstig en moeilijk behandelbare astma staat ons team voor u klaar in ons behandelcentrum.

Bij COPD hebben wij niet alleen oog voor de ziekte zelf. Maar ook voor de effecten van de ziekte en de behandeling op uw dagelijks leven. Zo krijgt u op de poliklinische longrevalidatie zorg op maat. Daarnaast staat onze longverpleegkundige voor u klaar met een ondersteuning en advies. De longverpleegkundige helpt u bij inhalatietechnieken, stoppen met roken en kijkt met u naar uw toekomstwensen.

We werken nauw samen met huisartsen in de regio om u de beste zorg dicht bij huis te kunnen bieden. Ons belangrijkste doel is ervoor te zorgen dat u prettiger kunt leven met astma of COPD.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van S.C. (Sarah) Coene
S.C. (Sarah) Coene Physician assistant Longgeneeskunde
“Het afstemmen van mijn zorg op de individuele patiënt is wat mijn werk leuk maakt. Samen met en samen voor de patiënt.”