aandachtsgebied

Longkanker

Met de diagnose longkanker start een onzekere tijd voor u. Begeleiding en eigen regie vinden we erg belangrijk. Daarom beslist u samen met ons over uw behandeling. Meander biedt de nieuwste behandelingen, zoals doelgerichte en immuuntherapie.

Daarom Meander

  • Begeleiding door team van longartsen en verpleegkundig specialisten oncologie
  • Kwaliteit van zorg en kwaliteit van leven
  • Samen met ons beslissen over uw behandeling

Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Longkanker in Meander Medisch Centrum

Bij longkanker moet u vaak in korte tijd moeilijke keuzes maken. Als team vinden we het belangrijk dat de behandeling past bij uw wensen en bij wie u bent. We bieden daarom zoveel mogelijk steun en voorlichting. Er zijn verschillende soorten behandelingen mogelijk bij longkanker, zoals een operatie, chemotherapie of bestraling. Is genezen niet meer mogelijk dan is palliatieve zorg mogelijk.

Meander werkt ook met nieuwe behandelingen, zoals immuuntherapie en doelgerichte therapie. De ontwikkeling in de zorg bij kanker gaat snel. Via wetenschappelijk onderzoek blijft ons team zijn kennis vergroten. Zo zoeken we steeds naar nieuwe mogelijkheden, bijvoorbeeld met nieuw ontdekte medicijnen. Of gebruik van bestaande medicijnen voor een nieuw doel.

De zorg bij kanker is goed geregeld in de regio Midden-Nederland via samenwerkingsverband Oncomid. Meander is hier onderdeel van. Ook hebben we veel contact met patiëntenorganisatie Longkanker Nederland.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van S.D.C. (Susanne) van der Linden MSc.
S.D.C. (Susanne) van der Linden MSc. Verpleegkundig specialist
“Ik vind het belangrijk dat een patiënt voelt dat hij of zij er niet alleen voor staat in een moeilijke periode.”

Webinar ‘Wat kan ik zelf doen?'

Specialisten van Meander gaan in dit webinar in op de keuzes die u zelf kunt maken op het gebied van behandeling, ondersteunende zorg, voeding en beweging tijdens uw ziekte en herstelperiode.

Bekijk het webinar