aandachtsgebied

Long infectieziekten: TBC, COVID-19, longontsteking (pneumonie)

Elke infectieziekte van de longen vraagt om een eigen specifieke behandeling. Onze hebben veel ervaring met verschillende infectieziekten en behandelingen en kiezen samen met u de behandeling die het beste bij u past.

Daarom Meander

  • Samenwerking met arts-microbiologie, internist-infectioloog en GGD
  • Snel en uitgebreid onderzoek naar de ziekte
  • Veel ervaring met tuberculose

Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Long infectieziekten: TBC, COVID-19, longontsteking (pneumonie) in Meander Medisch Centrum

Er zijn verschillende infectieziekten van de longen. Bekende infectieziekten zijn een longontsteking (pneumonie), luchtwegontsteking (bronchitis), tuberculose (TBC) en ook het coronavirus (COVID-19). Sommige longziekten zijn te genezen, maar sommige longziekten zijn chronisch. Ook bij een chronische longziekte kunnen wij met de juiste behandeling uw klachten vaak verminderen.

Welke behandeling u krijgt hangt af van de bacterie, schimmel of het virus dat de infectieziekte veroorzaakt. U kunt bijvoorbeeld behandeld worden met antibiotica, antimycotica (bij een schimmel) of een virusremmer. Bij een ernstige longontsteking, kan het nodig zijn dat u wordt opgenomen in het ziekenhuis voor een behandeling.

Bij Meander doen we snel en uitgebreid onderzoek om vast te stellen welke infectieziekte u heeft. Zo kunnen we ook snel starten met een passende behandeling. Daarbij werken we samen met microbiologie artsen, internist-infectiologen en waar nodig met de GGD.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van Drs. M. (Marja) Bonarius
Drs. M. (Marja) Bonarius Longarts
“Samenwerken in een team waarin de patiënt centraal staat en zich gehoord en veilig voelt, daar doe ik het voor!”