aandachtsgebied

Hematologie

Op de afdeling Hematologie kijken we naar afwijkingen van het bloed, de bloedvormende organen en lymfeklieren. Er zijn goedaardige (benigne) en kwaadaardige (maligne) hematologische aandoeningen. Ons team bestaat uit ervaren specialisten.

Daarom Meander

  • Persoonlijke zorg en begeleiding bij ernstige bloedziekten
  • Topzorg bij kwaadaardige bloedziekten
  • Expertisecentrum zeldzame bloedziekten (zoals TTP)


Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Hematologie in Meander Medisch Centrum

Op de afdeling Hematologie onderzoeken en behandelen we goedaardige (benigne) en kwaadaardige (maligne) bloedziekten. Bij een kwaadaardige vorm is er sprake van kanker. Wordt bij u een bloedziekte vastgesteld? Bij Meander krijgt u persoonlijke zorg, aandacht, ondersteuning en begeleiding in het hele proces.

U krijgt bij ons zorg van ervaren specialisten die ook nauw samenwerken met diëtisten en fysiotherapeuten. Op het gebied van bloedziekten werken onze specialisten ook nauw samen met specialisten van UMC Utrecht, Tergooi Ziekenhuis en het St. Antonius Ziekenhuis. Al sinds 2022 heeft Meander het NIAZ kwaliteitskeurmerk voor oncologische zorg. Ook met bloedkanker bent u bij ons verzekerd van hoge kwaliteit zorg.

Meander heeft een eigen Trombosedienst met persoonlijke zorg voor mensen met trombose. Topzorg en persoonlijke ondersteuning voor onze patiënten staan centraal om u zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht

Kwaliteit

Gemiddelde patiëntervaring

8.5
Bekijk onze kwaliteit
Foto van A.C. (Corine) Kroeze-Molenaar
A.C. (Corine) Kroeze-Molenaar Verpleegkundig specialist Hematologie
“Als verpleegkundig specialist begeleid ik patiënten van jong tot oud met een intensieve behandeling voor acute leukemie en Hodgkin lymfoom.”
8 april 2024

Meander opent nieuwe unit voor hematologische intensieve ambulante zorg

Meander Medisch Centrum opent vanaf 8 april een nieuwe unit voor Hematologische Intensieve Ambulante Zorg (HIAZ). Deze unit voor dagbehandeling is bestemd voor patiënten met bloed- of lymfeklierkanker. Zij krijgen twee tot drie keer per week hematologische zorg in dagbehandeling. Deze ambulante zorg op de dagbehandeling voorkomt opname in het ziekenhuis en verbetert de kwaliteit van leven van patiënten. Lees verder