Chemotherapie

Chemotherapie is de behandeling van kanker met medicijnen die kankercellen doden of de celdeling remmen. Wij doen ons best om het u zo comfortabel mogelijk te maken tijdens de behandeling.

Terug

Chemotherapie in Meander Medisch Centrum

Een behandeling met chemotherapie bestaat meestal uit een aantal chemokuren. Ertussen heeft u rustperiodes. Vaak krijgt u de medicijnen (cytostatica) via een infuus. Of soms met tabletten of injecties. Er zijn veel verschillende soorten chemotherapie, van genezend tot levensverlengend. Onze specialist overlegt met u welke behandeling in uw geval het beste is. Omdat chemotherapie invloed heeft op uw beenmerg, moet u voor uw volgende chemokuur bloed laten prikken.

Chemotherapie geeft helaas vaak bijwerkingen. Wij doen ons best om u hierbij zo goed mogelijk te ondersteunen. Om haaruitval tegen te gaan en te proberen zenuwschade te beperken/ voorkomen, kunnen wij bij sommige behandelingen hoofdhuidkoeling en hand-voetkoeling aanbieden. Uw arts zal ook de mogelijkheden met u overleggen als u nog een kinderwens heeft.

Video: Wat is chemotherapie?

Leven met en begeleiding bij kanker

Kanker doet veel met je, zowel lichamelijk als geestelijk. Dit heeft gevolgen voor uw dagelijks leven. Om daar beter mee om te gaan, kunt u hulp en ondersteuning krijgen. Dit kan zowel tijdens als na de behandeling.

Lees verder