Chemotherapie

Chemotherapie is de behandeling van kanker met medicijnen die kankercellen doden of de celdeling remmen. Wij doen ons best om het u zo comfortabel mogelijk te maken tijdens de behandeling.

Terug

Chemotherapie in Meander Medisch Centrum

Een behandeling met chemotherapie bestaat meestal uit een aantal chemokuren. Ertussen heeft u rustperiodes. Vaak krijgt u de medicijnen (cytostatica) via een infuus. Of soms met tabletten of injecties. Er zijn veel verschillende soorten chemotherapie, van genezend tot levensverlengend. Onze specialist overlegt met u welke behandeling in uw geval het beste is.

Bijwerkingen

Chemotherapie geeft helaas vaak bijwerkingen. Wij doen ons best om u hierbij zo goed mogelijk te ondersteunen. Ook geven wij u tips en adviezen wat u zelf kunt doen om bijwerkingen te voorkomen of verminderen. Lees meer over bijwerkingen van chemotherapie.

Waar u op moet letten na de chemotherapie

Tijdens uw behandeling met chemotherapie kan in uw braaksel, zweet, urine, ontlasting, bloed, wondvocht, sperma en vaginaal slijm nog een tijdje resten van cytostatica zitten. Probeer te voorkomen dat u en anderen met dit lichaamsvocht in aanraking komen. Lees welke beschermende maatregelen u kunt nemen.

Thuismonitoring

Wij kunnen u tijdens uw behandeling met chemotherapie thuis begeleiden via een app. U geeft via de app door hoe het met u gaat. Wij nemen contact met u op als dat nodig is. Ook krijgt u informatie die u helpt bij het leren omgaan met uw klachten. Vraag aan uw arts of u hiervoor in aanmerking komt. Lees voor meer informatie de folder Thuismeetprogramma Onco-Connect.

Leven met en begeleiding bij kanker

Kanker doet veel met je, zowel lichamelijk als geestelijk. Dit heeft gevolgen voor uw dagelijks leven. Om daar beter mee om te gaan, kunt u hulp en ondersteuning krijgen. Dit kan zowel tijdens als na de behandeling.

Lees verder