aandachtsgebied

Lever-, alvleesklier-, galweg- en galblaaskanker

Beste behandeling bij kanker in lever-, alvleesklier-, galweg- of galblaas. Meander werkt samen aan de behandeling van buiktumoren binnen RAKU/Oncomid, het expertisecentrum in de regio Midden-Nederland.

Daarom Meander


  • Onderdeel van grootste behandelcentrum buiktumoren Midden-Nederland
  • Ervaren specialisten in 1 regionaal team (RAKU)
  • Operatie in gespecialiseerd ziekenhuis


Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Lever-, alvleesklier-, galweg- en galblaaskanker in Meander Medisch Centrum

Bij een vermoeden van lever-, alvleesklier-, galweg- of galblaaskanker verwijst de huisarts u door naar een maag-darm-leverarts. Vaak is een combinatie van onderzoeken nodig om de diagnose te stellen. Deze onderzoeken vinden plaats in Meander.

Diagnose
De diagnose en behandelmogelijkheden bespreken we in een multidisciplinair overleg (MDO), waaraan specialisten deelnemen uit verschillende ziekenhuizen die samenwerken binnen RAKU/Oncomid. Hier komt de kennis en ervaring uit verschillende ziekenhuizen samen in één team. Zo kunnen we snel schakelen en de modernste behandeltechnieken inzetten. Dat maakt de genezingskans groter, ook voor zeldzame en complexe tumoren. 

Na de definitieve diagnose beslist een multidisciplinair team van artsen, pathologen en verpleegkundig specialisten samen met u welke behandeling het beste past bij uw persoonlijke situatie. Het behandelplan is meestal binnen 8 dagen beschikbaar.Behandelingen

Chemotherapie
Het kan zijn dat de arts u chemotherapie adviseert. U kunt de chemotherapie voor of na de operatie krijgen. Dat hangt af van het type kanker dat u heeft. Chemotherapie heeft als doel de kanker te verkleinen of de kans op genezing te vergroten. Soms krijgt u chemotherapie omdat een operatie niet mogelijk is. De chemotherapie helpt u dan om lichamelijke klachten te verminderen en langer te leven.
Lees meer over chemotherapie in Meander

Radiotherapie
Soms kan het nodig zijn om de tumor of achtergebleven kankercellen te bestralen. Hiermee maken we kankercellen kapot. Dat noemen we radiotherapie. Radiotherapie wordt gegeven in het UMC Utrecht.
Lees meer over radiotherapie

Operatie
Heeft u kanker aan uw galweg of galblaas en wordt u geopereerd? Dan vindt die operatie plaats in UMC Utrecht. Uw behandelend specialist in het Meander Medisch Centrum blijft echter beschikbaar voor u om u in dit proces te begeleiden.

 Lees meer op de website van Oncomid:

Leveroperaties
Leveroperaties vinden zowel in het Meander Medisch Centrum als UMC Utrecht plaats.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van Dr. G.A. Cirkel
Dr. G.A. Cirkel Internist-oncoloog
“De diagnose kanker zet een mensenleven op zijn kop. Topklinische zorg, gecombineerd met een warme menselijke benadering maakt op dat moment het verschil.”