aandachtsgebied

Lever-, alvleesklier-, galweg- en galblaaskanker

Beste behandeling bij kanker in lever-, alvleesklier-, galweg- of galblaas. Meander werkt samen aan de behandeling van buiktumoren binnen RAKU/Oncomid, het expertisecentrum in de regio Midden-Nederland.

Daarom Meander

  • Onderdeel van grootste behandelcentrum buiktumoren Midden-Nederland
  • Ervaren specialisten in 1 regionaal team (RAKU)
  • Operatie in gespecialiseerd ziekenhuis

Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Lever-, alvleesklier-, galweg- en galblaaskanker in Meander Medisch Centrum

Bij een vermoeden van lever-, alvleesklier-, galweg- of galblaaskanker verwijst de huisarts u door naar een maag-darm-leverarts. Vaak is een combinatie van onderzoeken nodig om de diagnose te stellen. Deze onderzoeken vinden plaats in Meander.

Diagnose
De diagnose en behandelmogelijkheden bespreken we in een multidisciplinair overleg (MDO), waaraan specialisten deelnemen uit verschillende ziekenhuizen die samenwerken binnen RAKU/Oncomid. Hier komt de kennis en ervaring uit verschillende ziekenhuizen samen in één team. Zo kunnen we snel schakelen en de modernste behandeltechnieken inzetten. Dat maakt de genezingskans groter, ook voor zeldzame en complexe tumoren. 

Na de definitieve diagnose beslist een multidisciplinair team van artsen, pathologen en verpleegkundig specialisten samen met u welke behandeling het beste past bij uw persoonlijke situatie. Het behandelplan is meestal binnen 8 dagen beschikbaar.

Meer informatie en video’s over behandeling en onderzoek bij lever-alvleesklier-, galweg- en galblaaskanker

Op de website van Oncomid kunt u video’s bekijken over de diverse onderzoeken en behandelingen bij lever-, alvleesklier-, galweg- en galblaaskanker.


Foto van Dr. G.A. Cirkel Internist-oncoloog
Dr. G.A. Cirkel Internist-oncoloog
“Binnen RAKU is de zorg efficiënt over de muren van de ziekenhuizen heen georganiseerd. Dit maakt dat patiënten optimale kwaliteit aangeboden krijgen, vaak toch dicht bij huis. Dat is pure winst.”

Leven met en begeleiding bij kanker

Kanker doet veel met je, zowel lichamelijk als geestelijk. Dit heeft gevolgen voor uw dagelijks leven. Om daar beter mee om te gaan, kunt u hulp en ondersteuning krijgen. Dit kan zowel tijdens als na de behandeling.

Lees verder
Thuismonitoring geeft mevrouw Birkhoff een veilig gevoel
29 november 2023

Thuismonitoring geeft veilig gevoel tijdens chemo- en immuuntherapie

Maart vorig jaar is Meander Medisch Centrum gestart met het thuismeetprogramma Onco-Connect. Zorgverleners van Meander begeleiden patiënten tijdens hun behandeling met chemotherapie of immuuntherapie thuis met een app. Deze werkwijze bevalt zo goed, dat Meander dit vanaf nu als vast onderdeel van zorg aanbiedt voor patiënten met kanker. Lees verder

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht

Kwaliteit

Gemiddelde patiëntervaring

8.6
Kwaliteit en veiligheid