aandachtsgebied

Borstkanker

Bij het vermoeden van borstkanker geven we u allereerst zo snel mogelijk duidelijkheid. Daarom staat ons team van specialisten altijd klaar voor onderzoeken en een diagnose. Is er medische zorg nodig? Dan kijken we ook naar ondersteuning eromheen.

Daarom Meander

  • Diagnose, behandeling en nazorg op 1 vertrouwde plek
  • Snelle onderzoeksuitslag, meestal binnen 1 dag
  • Uitgebreide ondersteunende zorg en services


Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Borstkanker in Meander Medisch Centrum

Als er een vermoeden is dat u borstkanker heeft, is duidelijkheid onze eerste zorg. U kunt snel terecht voor onderzoek van uw borst en de uitslag krijgt u meestal binnen 1 dag. Blijkt het om borstkanker te gaan, dan verandert er veel voor u. Wij bieden de juiste zorg en begeleiden u voor, tijdens én na uw behandeling op 1 vertrouwde plek in ons Centrum voor oncologische zorg.

De behandeling van borstkanker is complex. In een multidisciplinair team kijken we welke behandelingen mogelijk zijn. Hierin zitten onder andere een internist-oncoloog, een oncologisch chirurg, een radioloog, patholoog, verpleegkundig specialist en een plastisch chirurg. Samen met u kijken we welke behandeling het best past bij uw persoonlijke situatie. Dit noemen we samen beslissen.

U komt in contact met veel zorgverleners en afdelingen. Om u te helpen overzicht te houden is de mammacareverpleegkundige, verpleegkundig specialist of oncologieverpleegkundige uw vaste aanspreekpunt. Borstkanker doet veel met je, zowel lichamelijk als geestelijk. Dit heeft gevolgen voor uw dagelijks leven. Onze ondersteuningsconsulenten kunnen u mede adviseren over welke ondersteunende zorg het beste past bij uw situatie.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van M.H. (Marianne) van Dam-de Leeuw
M.H. (Marianne) van Dam-de Leeuw Ondersteuningsconsulent / specialistisch verpleegkundige
“De impact die ziekte heeft op het leven in al zijn aspecten: daar hou ik me als ondersteuningsconsulent mee bezig.”
1 maart 2023

Onderzoek naar effect hilotherapie tegen zenuwschade bij chemotherapie van start

Kan hand-voetkoeling met behulp van hilotherapie zenuwschade voorkomen of verminderen bij de behandeling van borstkanker? Deze vraag staat centraal tijdens een onderzoek naar de effecten van hilotherapie bij chemotherapie, dat vandaag, 1 maart, start in Meander Medisch Centrum. “In totaal zullen 162 patiënten met borstkanker deelnemen (waarvan de helft hilotherapie krijgt) aan het eerste gerandomiseerde onderzoek in Nederland naar hand-voetkoeling met behulp van hilotherapie”, vertelt verpleegkundig specialist Esther van Eden. Lees verder

31 mei 2023 | 9.00 - 10.45 | St. Antonius Ziekenhuis Utrecht

Bijeenkomst 'Fit tijdens en na de behandeling van borstkanker'

Op woensdag 31 mei vindt in het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht een interactieve bijeenkomst plaats voor (ex-)patiënten met borstkanker. Er worden tips en adviezen besproken om een goede fysieke conditie te krijgen en deze te behouden. Lees verder