aandachtsgebied

Borstkanker

Bij het vermoeden van borstkanker geven we u allereerst zo snel mogelijk duidelijkheid. Daarom staat ons team van specialisten altijd klaar voor onderzoeken en een diagnose. Is er medische zorg nodig? Dan kijken we ook naar ondersteuning eromheen.

Daarom Meander

  • Diagnose, behandeling en nazorg op 1 vertrouwde plek
  • Snelle onderzoeksuitslag, meestal binnen 1 dag
  • Uitgebreide ondersteunende zorg en services


Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Borstkanker in Meander Medisch Centrum

Als er een vermoeden is dat u borstkanker heeft, is duidelijkheid onze eerste zorg. Om een diagnose te stellen, onderzoeken we uw borst met een echografie of röntgenonderzoek (mammografie). Als dat nodig is nemen we een stukje weefsel (een biopsie) weg voor onderzoek. Blijkt het om borstkanker te gaan dan verandert er veel voor u. Wij begeleiden u en bieden de juiste zorg op maat. Voor, tijdens én na uw behandeling.

Dit doen wij als specialisten in een multidisciplinair team. Onze oncologen werken bijvoorbeeld samen met mammachirurgen, radiologen en mammacare verpleegkundigen binnen Meander Centrum voor oncologische zorg. Samen kijken we welke behandeling bij u en uw situatie past. Zoals bestraling, een borstsparende behandeling of een borstamputatie (ablatio). Onze plastisch chirurgen kunnen vaak in dezelfde operatie een borstreconstructie doen.

Tijdens uw zorgtraject in Meander proberen wij de zorg voor u zo prettig mogelijk te maken. Zo is er een huiskamer, waar u in een rustige sfeer kunt zijn. De diagnose en behandeling van borstkanker kunnen mentaal en fysiek zwaar zijn. Daarom staan onze ondersteuningsconsulenten klaar om u psychisch te begeleiden.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van M.H. (Marianne) van Dam-de Leeuw
M.H. (Marianne) van Dam-de Leeuw Ondersteuningsconsulent / specialistisch verpleegkundige
“De impact die ziekte heeft op het leven in al zijn aspecten: daar hou ik me als ondersteuningsconsulent mee bezig.”
22 december 2022

Patiënten met kanker zoeken naar lichtpuntjes aan het einde van het jaar

Kerst, oud en nieuw, de dagen die weer gaan lengen. Het einde van het jaar is voor veel mensen een periode van gezelligheid, bezinning en verbondenheid met elkaar. Wat doet dit met (kanker)patiënten, voor wie het sowieso een ingrijpende periode is? Een tweegesprek tussen geestelijk verzorger & ethicus Erna Rijper en internist-oncoloog Joyce van Dodewaard over de kracht van hoop en het zoeken naar lichtpuntjes. Lees verder

14 maart 2023 | 18.30 - 21.30 | Foyer en auditorium Meander Medisch Centrum

Informatieavond hormoontherapie bij borstkanker

Voor (ex)-borstkankerpatiënten organiseert Meander Medisch Centrum op dinsdag 14 maart 2023 een informatieavond over hormoontherapie bij borstkanker. Lees verder

Webinar ‘Wat kan ik zelf doen?'

Specialisten van Meander gaan in dit webinar in op de keuzes die u zelf kunt maken op het gebied van behandeling, ondersteunende zorg, voeding en beweging tijdens uw ziekte en herstelperiode.

Bekijk het webinar