aandachtsgebied

Borstkanker

Bij het vermoeden van borstkanker geven we u allereerst zo snel mogelijk duidelijkheid. Daarom staat ons team van specialisten altijd klaar voor onderzoeken en een diagnose. Is er medische zorg nodig? Dan kijken we ook naar ondersteuning eromheen.

Daarom Meander

  • Diagnose, behandeling en nazorg op 1 vertrouwde plek
  • Snelle onderzoeksuitslag, meestal binnen 1 dag
  • Uitgebreide ondersteunende zorg en services

Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Borstkanker in Meander Medisch Centrum

Als er een vermoeden is dat u borstkanker heeft, is duidelijkheid onze eerste zorg. Om een diagnose te stellen, onderzoeken we uw borst met een echografie of röntgenonderzoek (mammografie). Als dat nodig is nemen we een stukje weefsel (een biopsie) weg voor onderzoek. Blijkt het om borstkanker te gaan dan verandert er veel voor u. Wij begeleiden u en bieden de juiste zorg op maat. Voor, tijdens én na uw behandeling.

Dit doen wij als specialisten in een multidisciplinair team. Onze oncologen werken bijvoorbeeld samen met mammachirurgen, radiologen en mammacare verpleegkundigen binnen Meander Centrum voor oncologische zorg. Samen kijken we welke behandeling bij u en uw situatie past. Zoals bestraling, een borstsparende behandeling of een borstamputatie (ablatio). Onze plastisch chirurgen kunnen vaak in dezelfde operatie een borstreconstructie doen.

Tijdens uw zorgtraject in Meander proberen wij de zorg voor u zo prettig mogelijk te maken. Zo is er een huiskamer, waar u in een fijne sfeer kunt zijn. Bijvoorbeeld tijdens uw chemotherapie of hormoontherapie. De diagnose en behandeling van borstkanker kunnen mentaal en fysiek zwaar zijn. Daarom staan onze ondersteuningsconsulenten klaar om u psychisch te begeleiden.


Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van M.H. (Marianne) van Dam-de Leeuw
M.H. (Marianne) van Dam-de Leeuw Ondersteuningsconsulent / specialistisch verpleegkundige
“De impact die ziekte heeft op het leven in al zijn aspecten: daar hou ik me als ondersteuningsconsulent mee bezig.”
14 oktober 2021

Meander Centrum voor oncologische zorg officieel geopend

Op woensdag 13 oktober is het Meander Centrum voor oncologische zorg officieel geopend. Mark Röell, burgemeester van Baarn en voorzitter van de Vrienden van Meander, Menno Tigelaar, locoburgemeester en wethouder Amersfoort, Frank de Reij, CEO van Meander, Judith Herder, longarts in Meander en Monica Bronsgeest, patient advocate Borstkankervereniging Nederland, onthulden een beeld dat geschonken is door kunstenaar Kees Verwey. Lees verder