aandachtsgebied

Borstkanker

Bij het vermoeden van borstkanker geven we u allereerst zo snel mogelijk duidelijkheid. Daarom staat ons team van specialisten altijd klaar voor onderzoeken en een diagnose. Is er medische zorg nodig? Dan kijken we ook naar ondersteuning eromheen.

Daarom Meander

  • Diagnose, behandeling en nazorg op 1 vertrouwde plek
  • Snelle onderzoeksuitslag, meestal binnen 1 dag
  • Uitgebreide ondersteunende zorg en services


Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Borstkanker in Meander Medisch Centrum

Als er een vermoeden is dat u borstkanker heeft, is duidelijkheid onze eerste zorg. U kunt snel terecht voor onderzoek van uw borst en de uitslag krijgt u meestal binnen 1 dag. Blijkt het om borstkanker te gaan, dan verandert er veel voor u. Wij bieden de juiste zorg en begeleiden u voor, tijdens én na uw behandeling op 1 vertrouwde plek in ons Centrum voor oncologische zorg.

De behandeling van borstkanker is complex. In een team van specialisten kijken we welke behandelingen mogelijk zijn. Hierin zitten onder andere een internist-oncoloog, een oncologisch chirurg, een radioloog, patholoog, verpleegkundig specialist en een plastisch chirurg. Samen met u kijken we welke behandeling het best past bij uw persoonlijke situatie. Dit noemen we samen beslissen.

U komt in contact met veel zorgverleners en afdelingen. Om u te helpen overzicht te houden is de mammacareverpleegkundige, verpleegkundig specialist of oncologieverpleegkundige uw vaste aanspreekpunt. Borstkanker doet veel met je, zowel lichamelijk als geestelijk. Dit heeft gevolgen voor uw dagelijks leven. Onze ondersteuningsconsulenten kunnen u mede adviseren over welke ondersteunende zorg het beste past bij uw situatie.

Foto van M. (Monique) Meijer
M. (Monique) Meijer Mammacareverpleegkundige
“Het is fijn dat ik mijn patiënten de zorg en aandacht kan geven die ze nodig hebben, in de voor hen al zo heftige tijd.”

Leven met en begeleiding bij kanker

Kanker doet veel met je, zowel lichamelijk als geestelijk. Dit heeft gevolgen voor uw dagelijks leven. Om daar beter mee om te gaan, kunt u hulp en ondersteuning krijgen. Dit kan zowel tijdens als na de behandeling.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht

Kwaliteit

Gemiddelde patiëntervaring

8,6
Kwaliteit en veiligheid
Thuismonitoring geeft mevrouw Birkhoff een veilig gevoel
29 november 2023

Thuismonitoring geeft veilig gevoel tijdens chemo- en immuuntherapie

Maart vorig jaar is Meander Medisch Centrum gestart met het thuismeetprogramma Onco-Connect. Zorgverleners van Meander begeleiden patiënten tijdens hun behandeling met chemotherapie of immuuntherapie thuis met een app. Deze werkwijze bevalt zo goed, dat Meander dit vanaf nu als vast onderdeel van zorg aanbiedt voor patiënten met kanker. Lees verder