Anti-hormonale therapie bij borstkanker

Bij anti-hormonale therapie bij borstkanker krijgt u medicijnen die zorgen dat u minder hormonen aanmaakt. Uw specialist geeft u deze behandeling om de tumor te verkleinen of de kans kleiner te maken dat de kanker terugkomt.

Terug

Anti-hormonale therapie bij borstkanker in Meander Medisch Centrum

Uw specialist kan anti-hormonale therapie adviseren bij een tumor die groeit door hormonen, zoals bij borstkanker het geval kan zijn. Bij anti-hormonale therapie krijgt u pillen of injecties die de aanmaak van hormonen verlagen of hun invloed verminderen. Daarom wordt de behandeling ook wel anti-hormonale therapie genoemd. Vaak moet u de medicijnen jarenlang slikken, waarbij patiënten regelmatig bijwerkingen ervaren.

Uw specialist zal zorgvuldig samen met u bekijken wat de beste behandeling is. Er zijn verschillende soorten anti-hormonale therapie, zoals voor vrouwen voor en na de overgang. Anti-hormonale therapie kan een behandeling voor de operatie zijn om de tumor kleiner te maken. Het kan ook een behandeling na een operatie of bestraling zijn om de kans te verlagen dat de kanker terugkomt. Als beter worden niet meer mogelijk is, kan anti-hormonale therapie de groei van de kanker af te remmen en klachten te verminderen.

Video: Hoe werkt anti-hormonale therapie?