aandachtsgebied

Slokdarm- en maagkanker

Bij slokdarm- en maagkanker is snel handelen belangrijk. De arts doet eerst goed onderzoek voor de juiste diagnose. Voor een behandeling werken wij samen met het RAKU, expertisecentrum op het gebied van slokdarm- en maagkanker. Zo krijgt u de beste behandeling van ervaren specialisten.

Daarom Meander

  • Deel van grootste behandelcentrum buiktumoren Midden-Nederland
  • Ervaren specialisten in 1 regionaal team (RAKU)
  • Operatie in gespecialiseerd ziekenhuis

Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Slokdarm- en maagkanker in Meander Medisch Centrum

Als u slokdarm- of maagkanker heeft, of als daar een vermoeden van is, is het belangrijk om snel duidelijkheid te hebben. U komt dan bij Meander voor een kijkonderzoek (endoscopie). Soms is meer onderzoek nodig, bijvoorbeeld een CT-scan, PET-CT scan of punctie. Voor de behandeling van slokdarm- en maagkanker werken wij samen met verschillende ziekenhuizen. Het hele team maakt samen met u een passend behandelplan.

Dit kan bijvoorbeeld chemotherapie zijn of een operatie. De diagnose en nazorg krijgt u in Meander. De operatie krijgt u in een gespecialiseerd ziekenhuis. Meander is onderdeel van het Regionaal Academisch Kankercentrum Utrecht (RAKU). RAKU is deel van Oncomid en het grootste behandelcentrum voor buiktumoren in Midden-Nederland.

Patiënten uit heel het land komen naar RAKU voor een behandeling van de gespecialiseerde artsen. De kennis en ervaring van verschillende specialisten uit de regio komen hier samen in 1 team.

Bekijk voor meer uitleg over RAKU onderstaande film.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van Dr. G.A. Cirkel
Dr. G.A. Cirkel Internist-oncoloog
“De diagnose kanker zet een mensenleven op zijn kop. Topklinische zorg, gecombineerd met een warme menselijke benadering maakt op dat moment het verschil.”