aandachtsgebied

Slokdarm- en maagkanker

Bij slokdarm- en maagkanker is snel handelen belangrijk. De arts doet eerst goed onderzoek voor de juiste diagnose. Voor een behandeling werken wij samen met het RAKU, expertisecentrum op het gebied van slokdarm- en maagkanker. Zo krijgt u de beste behandeling van ervaren specialisten.Daarom Meander

  • Deel van grootste behandelcentrum buiktumoren Midden-Nederland
  • Ervaren specialisten in 1 regionaal team (RAKU)
  • Operatie in gespecialiseerd ziekenhuis

Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Slokdarm- en maagkanker in Meander Medisch Centrum

Als u slokdarm- of maagkanker heeft, of als daar een vermoeden van is, is het belangrijk om snel duidelijkheid te hebben. U komt dan bij Meander voor een kijkonderzoek (endoscopie). Soms is meer onderzoek nodig, bijvoorbeeld een CT-scan, PET-CT scan of punctie. Voor de behandeling van slokdarm- en maagkanker werken wij samen met verschillende ziekenhuizen. Het hele team maakt samen met u een passend behandelplan.

Dit kan bijvoorbeeld chemotherapie en/of een operatie zijn. De diagnose en nazorg krijgt u in Meander. De operatie krijgt u in een gespecialiseerd ziekenhuis. Meander is onderdeel van het Regionaal Academisch Kankercentrum Utrecht (RAKU). RAKU is deel van Oncomid en het grootste behandelcentrum voor buiktumoren in Midden-Nederland.  Bij het RAKU werken Meander Medisch Centrum, UMC Utrecht, St. Antonius Ziekenhuis, Diakonessenhuis Utrecht, ziekenhuis Rivierenland Tiel, ziekenhuis Gelderse Vallei en Rivas Zorggroep samen aan de behandeling van buiktumoren. De kennis en ervaring van verschillende specialisten uit de regio komen hier samen in 1 team.

Meer informatie en video’s over behandeling en onderzoek bij maagkanker en slokdarmkanker

Op de website van Oncomid kunt u video’s bekijken over de diverse onderzoeken en behandelingen bij maag- en slokdarmkanker.

Foto van Dr. G.A. Cirkel
Dr. G.A. Cirkel Internist-oncoloog
“De diagnose kanker zet een mensenleven op zijn kop. Topklinische zorg, gecombineerd met een warme menselijke benadering maakt op dat moment het verschil.”

Leven met en begeleiding bij kanker

Kanker doet veel met je, zowel lichamelijk als geestelijk. Dit heeft gevolgen voor uw dagelijks leven. Om daar beter mee om te gaan, kunt u hulp en ondersteuning krijgen. Dit kan zowel tijdens als na de behandeling.

Thuismonitoring geeft mevrouw Birkhoff een veilig gevoel
29 november 2023

Thuismonitoring geeft veilig gevoel tijdens chemo- en immuuntherapie

Maart vorig jaar is Meander Medisch Centrum gestart met het thuismeetprogramma Onco-Connect. Zorgverleners van Meander begeleiden patiënten tijdens hun behandeling met chemotherapie of immuuntherapie thuis met een app. Deze werkwijze bevalt zo goed, dat Meander dit vanaf nu als vast onderdeel van zorg aanbiedt voor patiënten met kanker. Lees verder

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht

Kwaliteit

Gemiddelde patiëntervaring

8.6
Kwaliteit en veiligheid