aandachtsgebied

Slokdarm- en maagkanker

Bij slokdarm- en maagkanker is snel handelen belangrijk. De arts doet eerst goed onderzoek voor de juiste diagnose. Voor een behandeling werken wij samen met het RAKU, expertisecentrum op het gebied van slokdarm- en maagkanker. Zo krijgt u de beste behandeling van ervaren specialisten.Daarom Meander

  • Deel van grootste behandelcentrum buiktumoren Midden-Nederland
  • Ervaren specialisten in 1 regionaal team (RAKU)
  • Operatie in gespecialiseerd ziekenhuis

Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Slokdarm- en maagkanker in Meander Medisch Centrum

Als u slokdarm- of maagkanker heeft, of als daar een vermoeden van is, is het belangrijk om snel duidelijkheid te hebben. U komt dan bij Meander voor een kijkonderzoek (endoscopie). Soms is meer onderzoek nodig, bijvoorbeeld een CT-scan, PET-CT scan of punctie. Voor de behandeling van slokdarm- en maagkanker werken wij samen met verschillende ziekenhuizen. Het hele team maakt samen met u een passend behandelplan.

Dit kan bijvoorbeeld chemotherapie zijn of een operatie. De diagnose en nazorg krijgt u in Meander. De operatie krijgt u in een gespecialiseerd ziekenhuis. Meander is onderdeel van het Regionaal Academisch Kankercentrum Utrecht (RAKU). RAKU is deel van Oncomid en het grootste behandelcentrum voor buiktumoren in Midden-Nederland.  Bij het RAKU werken Meander Medisch Centrum, UMC Utrecht, St. Antonius Ziekenhuis, Diakonessenhuis Utrecht, ziekenhuis Rivierenland Tiel, ziekenhuis Gelderse Vallei en Rivas Zorggroep samen aan de behandeling van buiktumoren. De kennis en ervaring van verschillende specialisten uit de regio komen hier samen in 1 team.

Bekijk voor meer uitleg over RAKU onderstaande film. Of lees deze patiëntenfolder over RAKU.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van Dr. G.A. Cirkel
Dr. G.A. Cirkel Internist-oncoloog
“De diagnose kanker zet een mensenleven op zijn kop. Topklinische zorg, gecombineerd met een warme menselijke benadering maakt op dat moment het verschil.”

Webinar ‘Wat kan ik zelf doen?'

Specialisten van Meander gaan in dit webinar in op de keuzes die u zelf kunt maken op het gebied van behandeling, ondersteunende zorg, voeding en beweging tijdens uw ziekte en herstelperiode.

Bekijk het webinar