Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Neurologie

Het specialisme neurologie houdt zich bezig met alle aandoeningen van het zenuwstelsel (hersenen, ruggenmerg en alle zenuwen in de rest van het lichaam) bij patiënten van alle leeftijden. Omdat zenuwen en spieren nauw met elkaar zijn verbonden, behandelen neurologen ook spierziekten.

Aandoeningen
Veel voorkomende aandoeningen in de neurologie zijn:


Ziekten van het zenuwstelsel uiten zich vaak in verlies van kracht of gevoel, maar ook in pijn. Veel patiënten met pijnklachten worden daarom ook naar de neuroloog verwezen.

Spreekuren
De 10 neurologen van Meander Medisch Centrum houden algemene spreekuren in Meander Medisch Centrum en op locatie Baarn, Nijkerk en Barneveld. Er zijn daarnaast ook specifieke spreekuren voor bijvoorbeeld hoofdpijn, multiple sclerose, ziekte van Parkinson, kinderneurologie en behandelingen met botulinetoxine.

Kliniek
De kliniek bevindt zich in Meander Medisch Centrum Amersfoort. In Meander Medisch Centrum Baarn is een kleinere afdeling Neurologie. Omdat de locatie Baarn in het weekend gesloten is, vinden hier voornamelijk kortdurende opnames en dagbehandelingen plaats.

Klinische Neurofysiologie
In Meander Medisch Centrum Amersfoort en Baarn is een afdeling voor specifieke neurologische aanvullende onderzoeken. Dit soort onderzoek wordt Klinische Neurofysiologie genoemd (KNF). Het betreft vooral:

  • spieronderzoek (EMG)
  • onderzoek van de bloedvaten (duplex)
  • en onderzoek van de hersenen (EEG)


Samenwerking neurochirurgen
De vakgroep Neurologie werkt nauw samen met neurochirurgen uit het Universitair Medisch Centrum Utrecht. De neurochirugen opereren in Meander Medisch Centrum Amersfoort en Baarn. Ook houden zij op beide locaties een poliklinisch spreekuur.


Verbonden aan
CVA-centrum
Meander Slaap Waak
Rugcentrum