aandachtsgebied

Systeemziekten

Een systeemziekte is een auto-immuunziekte. Uw eigen afweersysteem valt uw eigen lichaam aan, waardoor een ontstekingsreactie ontstaat. Een systeemziekte kan ook gewrichtsklachten geven. Bij Meander werken verschillende afdelingen samen aan een passende behandeling.

Daarom Meander

  • Jarenlange ervaring met de behandeling van systeemziekten
  • Altijd in ontwikkeling door wetenschappelijk onderzoek
  • Overleg in de regio en landelijke werkgroepen


Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Systeemziekten in Meander Medisch Centrum

Er zijn veel verschillende soorten systeemziekten of auto-immuunziekten. De ziekte van Sjögren, systemische lupus erythematodes (SLE), MCTD, sclerodermie en vasculitis zijn hier voorbeelden van. Uw afweersysteem richt zich bij een systemische auto-immuunziekte tegen uw eigen lichaam.  Daardoor kunnen naast gewrichtsklachten ook ontstekingen ontstaan in uw organen of huid.

Op de polikliniek Reumatologie kunnen we met een nagelriemonderzoek ontdekken of u een systeemziekte heeft of afwijkingen in de haarvaatjes, die kunnen passen bij een systeemziekte. De reumatoloog onderzoekt dan de haarvaatjes in de nagelriemen van uw vinger.

Om u de beste behandeling te kunnen bieden, werken specialisten van verschillende afdelingen intensief samen. Bijvoorbeeld de internist-nefroloog, longarts, cardioloog, dermatoloog, neuroloog, KNO-arts, oogarts en medisch-immunoloog. Samen hebben wij alle kennis en ervaring om de juiste diagnose te stellen. En krijgt u een behandeling op maat.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van Dr. R. (Ruth) Klaasen
Dr. R. (Ruth) Klaasen Reumatoloog
“Voor de systemische auto-immuunziekte zijn er steeds meer mogelijkheden bijgekomen met goede resultaten, wat mijn vak nog leuker maakt.”