aandachtsgebied

Verzakking (baarmoeder, blaas, darm)

Een verzakking van de baarmoeder, blaas of darm is erg vervelend, maar kan vaak verholpen worden. Meander Medisch Centrum is expert op het gebied van verzakking.

Daarom Meander

  • Persoonlijke aandacht en tijd voor uw klachten
  • Topklinische zorg en expert bij verzakking
  • Meer dan 10 jaar ervaring met robotchirurgie


Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Verzakking (baarmoeder, blaas, darm) in Meander Medisch Centrum

Een verzakking betekent dat de bekkenbodem is verzwakt doordat de bindweefsel en spieren niet sterk genoeg (meer) zijn. Een verzakking is meestal goed te behandelen met een operatie. Er zijn verschillende operaties mogelijkheden. Na het vaststellen van het probleem bespreekt de specialist de mogelijkheden met u. Samen met u kiezen we voor de behandeling die het beste past bij uw situatie.

Het Meander Bekkenbodemcentrum heeft alle kennis en expertise op het gebied van verzakking in huis. Zo hebben wij al meer dan 10 jaar ervaring met robotchirurgie. Een kijkoperatie via een robot zorgt ervoor dat u sneller herstelt en minder pijn heeft na de behandeling.

We luisteren goed naar uw klachten om u zo de best mogelijke zorg te kunnen bieden. Onze specialisten nemen uitgebreid de tijd om uw vragen te beantwoorden en u zo goed mogelijk te ondersteunen.  

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van Dr. S.E. (Steven) Schraffordt Koops
Dr. S.E. (Steven) Schraffordt Koops Urogynaecoloog
“In Meander kunnen we alle behandelingen aanbieden om bekkenbodemklachten te behandelen, van eenvoudige oplossingen tot complexe robotchirurgie.”
4 oktober 2023

Lang gekoesterde wens komt uit met verhuizing bekkenbodemcentrum naar Amersfoort

Het ruikt er nieuw, oogt nieuw en is ook nieuw: het bekkenbodemcentrum op de 4e etage van Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Het centrum is verhuisd van de locatie in Baarn naar Amersfoort en wordt donderdag 5 oktober officieel geopend. Voor de artsen en andere zorgverleners komt hiermee een lang gekoesterde wens uit. “We zijn heel blij dat we verhuisd zijn. Alle faciliteiten zijn nieuw en het ziet er mooi en fris uit”, zegt urogynaecoloog Steven Schraffordt Koops. Lees verder