Kijkoperatie verzakking van endeldarm of baarmoeder (rectovaginale prolaps)

Een verzakking van de endeldarm of van de baarmoeder kunnen we soms oplossen tijdens een kijkoperatie. Ook wel rectovaginale pexie (RVP) genoemd. Door de minimale wond herstelt u snel.

Terug

Kijkoperatie verzakking van endeldarm of baarmoeder (rectovaginale prolaps) in Meander Medisch Centrum

Een verzakking van de endeldarm of baarmoeder heet ook wel een rectovaginale prolaps. Bij Meander kunnen wij dit voor u behandelen met een rectovaginale pexie (RVP). Dit is een kijkoperatie (laparoscopie) waarbij u onder narcose gaat. Het voordeel van een kijkoperatie is dat de chirurg opereert via kleine sneetjes in de buik, waardoor u sneller herstelt.

Wij vinden het belangrijk dat u goed voorbereid de operatie ingaat. We bespreken wat u van de operatie kunt verwachten en waar u na de operatie rekening mee moet houden. Persoonlijke adviezen over het herstel na uw operatie ontvangt u via de ikHerstel app. Zo weet u precies welke activiteiten u wanneer weer mag uitvoeren.

Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Een goede voorbreiding thuis helpt. Wat neemt u bijvoorbeeld mee naar uw opname? Meander maakt het graag zo makkelijk mogelijk voor u. Voor de operatie heeft u een gesprek met de verpleegkundige over uw gezondheid, eten, drinken en medicijnengebruik voor de operatie. Na de operatie kunt u niet zelf naar huis rijden.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

Of u nu op bezoek komt of zelf een afspraak, onderzoek of behandeling heeft, in Meander zorgen we graag voor u. Zo hebben we extra zorg voor kwetsbare, oudere patiƫnten. Ook bevorderen we snel herstel tijdens uw opname. Bijvoorbeeld met bewegen en lekker eten. En als naaste kunt u blijven overnachten in het ziekenhuis (rooming-in).

Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook rond en na uw vertrek uit het ziekenhuis helpen we u graag bij uw herstel. Bijvoorbeeld via Bureau Nazorg, als u nog niet direct naar huis kunt. Of als u begeleiding bij revalidatie nodig heeft. Bij thuiszorgwinkel Vegro vindt u de juiste hulpmiddelen voor thuis. Bent u thuis en maakt u zich zorgen? Dan kunt u ons altijd bellen.