Bekkenbodemcentrum

De bekkenbodem bestaat uit uw blaas, plasbuis, baarmoeder, vagina, darmen, bindweefsel en de bekkenbodemspieren. In het Meander Bekkenbodemcentrum staan onze ervaren specialisten klaar om u te onderzoeken en behandelen bij bekkenbodemproblemen.

Daarom Meander

  • Multidisciplinaire zorg binnen 1 Bekkenbodemcentrum
  • Een snelle diagnose en de juiste behandeling
  • Unieke kennis en ervaring in Nederland en daarom STZ topklinisch expertisecentrum

Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Bekkenbodemcentrum in Meander Medisch Centrum

Bekkenbodem klachten kunnen erg vervelend zijn. Bijvoorbeeld pijn in de onderbuik, plas- en blaasproblemen of een verzakking van de blaas, endeldarm of baarmoeder. Mannen, vrouwen én kinderen kunnen met bekkenbodemproblemen bij ons terecht. Onze specialisten hebben aandacht voor uw persoonlijke situatie en staan voor u klaar met de beste zorg.

Ons bekkenbodemteam bestaat uit ervaren specialisten van verschillende afdelingen: een gynaecoloog, uroloog, radioloog, chirurg en een MDL-arts. De bekkenbodemfysiotherapeut en continentieverpleegkundigen maken ons multidisciplinaire team compleet. Doordat we onze kennis en ervaring bundelen, kunnen we de behandeling kiezen die bij u past. Door onze bijzondere expertise en ervaring met bekkenbodemproblemen, is Meander erkend als STZ topklinisch expertisecentrum. Patiënten uit de hele regio worden door hun huisarts of ziekenhuis naar ons doorverwezen.

Voor uw behandeling gebruiken we de nieuwste technieken. Zoals robotchirurgie bij een verzakkingsoperatie. Met een operatierobot kunt u heel precies geopereerd worden en herstelt u sneller. Door onderzoek te doen blijven we onze zorg continu verbeteren.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
4 oktober 2023

Lang gekoesterde wens komt uit met verhuizing bekkenbodemcentrum naar Amersfoort

Het ruikt er nieuw, oogt nieuw en is ook nieuw: het bekkenbodemcentrum op de 4e etage van Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Het centrum is verhuisd van de locatie in Baarn naar Amersfoort en wordt donderdag 5 oktober officieel geopend. Voor de artsen en andere zorgverleners komt hiermee een lang gekoesterde wens uit. “We zijn heel blij dat we verhuisd zijn. Alle faciliteiten zijn nieuw en het ziet er mooi en fris uit”, zegt urogynaecoloog Steven Schraffordt Koops. Lees verder

Foto van Mevrouw Van Harmelen
Mevrouw Van Harmelen
“Mijn specialist stelde me gerust met een grapje. Dankzij de precieze aanpak met de operatierobot voel ik mij fitter en bevrijd van veel ongemak.”