Sacrospinale fixatie (operatie verzakking baarmoeder)

Een verzakking van uw baarmoeder of vaginatop kan zorgen voor een zwaar gevoel in uw onderrug. Of voor problemen met plassen. De gynaecoloog kan uw klachten oplossen met een operatie: sacrospinale fixatie.

Terug

Sacrospinale fixatie (operatie verzakking baarmoeder) in Meander Medisch Centrum

Een operatie aan de verzakking van de baarmoeder heet een sacrospinale fixatie. Bij deze operatie hecht de gynaecoloog de baarmoedermond of de vaginatop vast aan sterk weefsel in het bekken. Vaak herstelt de gynaecoloog in dezelfde operatie ook de voor- en achterwand van de vagina. Er wordt geen matje geplaatst.

Tijdens de operatie krijgt u een blaaskatheter die op de dag na de operatie weer wordt verwijderd. Als u weer goed kunt plassen, mag u naar huis. Het herstel duurt nog zo’n 4-6 weken. Persoonlijke adviezen over het herstel na uw operatie ontvangt u via de ikHerstel app. Zo weet u precies welke activiteiten u wanneer weer mag uitvoeren.

Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Een goede voorbereiding thuis helpt. Wat neemt u bijvoorbeeld mee naar uw opname? Meander maakt het graag zo makkelijk mogelijk voor u. Met heldere informatie in onze folders. Zo is het belangrijk dat u nuchter bent voor de operatie. De arts vertelt van tevoren welke medicijnen u wel en niet mag slikken.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

In Meander zorgen we graag goed voor u. Niet alleen met medische zorg, maar ook met alles eromheen wat uw opname bij ons prettiger kan maken. Zo zijn we een gezond dus rookvrij ziekenhuis. En weten we dat bewegen, lekker eten kan helpen bij een snel herstel.

Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook rond en na uw vertrek uit het ziekenhuis helpen we graag bij snel herstel. Bijvoorbeeld met leefregels en tips voor thuis. Bent u thuis en maakt u zich zorgen? Dan kunt u ons altijd bellen.