aandachtsgebied

Ontlastingsproblemen (proctologie)

Een verzakking van de endeldarm kan ontlastingsproblemen veroorzaken. Ontlastingsproblemen kunnen veel invloed hebben op uw dagelijks leven. In ons Bekkenbodemcentrum hebben we alle kennis en ervaring in huis om u te helpen.

Daarom Meander

  • Uitgebreide kennis binnen het vakgebied (proctologie)
  • Sneller herstel door patiëntvriendelijke behandelingen
  • Moderne technieken voor het stellen van een diagnose


Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Ontlastingsproblemen (proctologie) in Meander Medisch Centrum

Als een verzakking erger wordt, kunt u klachten krijgen. Bij een verzakking van de endeldarm zijn dat vaak ontlastingsproblemen. Zoals problemen met het ophouden van de ontlasting. Of het gevoel hebben dat ontlasting het lichaam niet goed kan verlaten. Uw huisarts verwijst u dan naar de chirurg of MDL-arts voor verder onderzoek. Bij een verzakking van de endeldarm kunnen wij u behandelen in het Meander Bekkenbodemcentrum. 

In het Meander Bekkenbodemcentrum zijn we gespecialiseerd in de behandeling van een verzakking. Met robotchirurgie kan de chirurg heel nauwkeurig opereren. Dankzij behandeltechnieken zoals de operatierobot, herstelt u sneller van de operatie. Een operatie kan uw ontlastingsproblemen sterk verminderen.  

In het Meander Bekkenbodemcentrum werkt een team van verschillende specialisten samen om u de beste behandeling te kunnen bieden. Urologen, gynaecologen, chirurgen en MDL-artsen vormen samen het multidisciplinaire team. Dankzij deze samenwerking krijgt u altijd een passende behandeling.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van Dr. P.M. (Paul) Verheijen
Dr. P.M. (Paul) Verheijen Chirurg
“In Meander heb ik de mogelijkheid om de beste zorg te bieden. Met aandacht voor de patiënt en in een prettige omgeving. ”
4 oktober 2023

Lang gekoesterde wens komt uit met verhuizing bekkenbodemcentrum naar Amersfoort

Het ruikt er nieuw, oogt nieuw en is ook nieuw: het bekkenbodemcentrum op de 4e etage van Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Het centrum is verhuisd van de locatie in Baarn naar Amersfoort en wordt donderdag 5 oktober officieel geopend. Voor de artsen en andere zorgverleners komt hiermee een lang gekoesterde wens uit. “We zijn heel blij dat we verhuisd zijn. Alle faciliteiten zijn nieuw en het ziet er mooi en fris uit”, zegt urogynaecoloog Steven Schraffordt Koops. Lees verder