aandachtsgebied

Slaapapneu (OSAS) en snurken

Slaapapneu en snurken zijn ademhalingsstoornissen die met de slaap te maken hebben. In ons Slaap Waak Centrum zijn we gespecialiseerd in de diagnose en behandeling van deze slaapproblemen. We onderzoeken uw klachten en kiezen samen de juiste behandeling.

Daarom Meander

  • Multidisciplinair team voor diagnose en behandeling
  • Persoonlijk advies over alle behandelopties
  • Uitgebreide behandelmogelijkheden


Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Slaapapneu (OSAS) en snurken in Meander Medisch Centrum

Slaapapneu, ook wel obstructief slaapapneusyndroom (OSAS) genoemd, komt vaak voor. Bij apneu wordt tijdens de slaap de luchtpijp kort afgesloten door uw tong of huig, waardoor u kort stopt met ademen. Soms een paar seconden, soms langer dan een minuut. Bij Meander kunt u terecht voor onderzoek naar uw slaapklachten. Bijvoorbeeld slaap- en ademhalingsregistratie.

In het Slaap Waak Centrum van Meander werken we nauw samen met andere specialisten uit ons ziekenhuis. Zoals de KNO-arts, longarts en de kaakchirurg. We bundelen onze kennis en ervaring om u de beste behandeling te kunnen bieden voor uw klachten. Of dit nu slaapapneu is, snurken of het centraal slaapapneusyndroom.

Mogelijke behandelingen zijn bijvoorbeeld een snurkbeugel (MRA) en positietraining, maar ook zijn er verschillende operaties mogelijk. Zoals het verwijderen van de keelamandelen (tonsillectomie) of een kaakoperatie. Wij bekijken samen met u welke behandeling bij u past.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van Mw. F.J. (Miranda) Schouwenaar
Mw. F.J. (Miranda) Schouwenaar Mondhygiënist, MRA-assistent
“De afwisselende werkzaamheden maken mijn werk uitdagend.”