aandachtsgebied

MRA: beugel tegen slaapapneu (OSAS) en snurken

Een mogelijke behandeling tegen slaapapneu (OSAS) of snurken is het dragen van een snurkbeugel. Ook wel Mandibulair Repositie Apparaat (MRA) genoemd. Onze experts staan klaar met de juiste zorg bij OSAS of snurken.

Daarom Meander

  • Expert op het gebied van slaapstoornissen en snurkbeugels
  • De beste zorg binnen het Meander Slaap Waak Centrum
  • Samenwerking met KNO, Neurologie en Longgeneeskunde


Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

MRA: beugel tegen slaapapneu (OSAS) en snurken in Meander Medisch Centrum

Slaapapneu en snurken zijn ademhalingsstoornissen tijdens het slapen. Als u 1 van deze aandoeningen heeft, kan het dragen van een snurkbeugel (MRA) helpen om van uw slaapprobleem af te komen. Onze experts hebben veel kennis en ervaring met snurkbeugels. Voor het aanmeten van de beugel komt u via de afdeling KNO, Neurologie of Longgeneeskunde bij ons Slaap Waak Centrum.

De snurkbeugel bestaat uit 2 plaatjes van kunststof die u over uw tanden en kiezen schuift. Doordat de beugel de onderkaak iets naar voren duwt, krijgt uw bovenste luchtweg meer ruimte. Hierdoor kunt u makkelijker doorademen. Er zijn veel verschillende type snurkbeugels. De MKA-chirurg onderzoekt uw gebit en het omliggende weefsel om de juiste beugel voor u op maat te laten maken.

In ons Slaap Waak-team bundelen specialisten van verschillende afdelingen hun kennis. Van de afdelingen Neurologie, Longgeneeskunde en Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie. Samen zetten we ons in om uw slaapapneu of snurkprobleem te behandelen.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van Drs. J.W.K. (Jan Willem) de Ruiter
Drs. J.W.K. (Jan Willem) de Ruiter MKA-chirurg
“Communicatie en inlevingsvermogen zijn erg belangrijk. Zo vind je de weg naar een goede behandeling.”