aandachtsgebied

Middenrifoperaties (diafragmachirurgie)

Bij een middenrifbreuk, of als het middenrif (diafragma) verlamd raakt, is een hersteloperatie nodig. Meander Medisch Centrum heeft als enige in Nederland chirurgen die daarvoor kijkbuisoperaties via de buik uitvoeren. Zo herstelt u sneller na de operatie.

Daarom Meander

  • STZ Expertisecentrum
  • Patiënten uit binnen- en buitenland
  • Landelijk kenniscentrum functionele diafragmastoornissen


Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Middenrifoperaties (diafragmachirurgie) in Meander Medisch Centrum

Het middenrif (diafragma) is uw belangrijkste ademhalingsspier. Bij een breuk, stoornis of verlamming (paralyse) van het diafragma kunt u ernstige benauwdheidsklachten krijgen. Deze stoornis is vaak alleen te herkennen door een ervaren specialist. Voor de juiste diagnose zijn verschillende onderzoeken nodig. Bij sommige onderzoeken moet u liggen en bij sommige onderzoeken moet u zitten.

Gaat het om een functionele storing van het middenrif? Dan is er vaak een hersteloperatie nodig. In Meander gebruiken we een kijkbuis (laparoscopie) via de buik in plaats van via de borstkas. Dit zorgt namelijk voor minder pijnklachten na de operatie. Ook herstelt u sneller en hoeft u minder lang in het ziekenhuis te blijven.

Als Meander Diafragma Chirurgisch Centrum zijn wij expertisecentrum op het gebied van diafragmachirurgie. Dat betekent dat patiënten uit het hele land én uit het buitenland naar ons doorverwezen worden voor onze kennis en operatietechniek.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van Dr. W.N. (Pim) Welvaart
Dr. W.N. (Pim) Welvaart Oncologisch chirurg
“Chirurgie is mij met de paplepel ingegoten. Als klein ventje ging ik al regelmatig met mijn vader mee visite lopen.”