aandachtsgebied

Diafragmachirurgie (middenrifoperaties) Expertisecentrum

Meander Medisch Centrum in Amersfoort heeft bijzondere kennis over en ervaring met de behandeling van refluxziekte en breuken in het middenrif (diafragma). U kunt daarom bij ons terecht voor de best mogelijke behandeling.

Daarom Meander

  • Grootste topklinisch expertisecentrum in Nederland voor de operatieve behandeling van middenrifbreuken en refluxziekte
  • Patiënten uit binnen- en buitenland
  • Landelijk kenniscentrum

Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Diafragmachirurgie (middenrifoperaties) Expertisecentrum in Meander Medisch Centrum

Als uw kringspier van de slokdarm niet goed werkt, of als u een breuk (hernia) in uw middenrif heeft, kunt u refluxklachten krijgen. Hierbij vloeit maaginhoud terug in de slokdarm. Dit noemen we ook wel ‘brandend maagzuur’. Als medicijnen en aanpassing in de manier waarop u leeft niet genoeg helpen, kunt u bij ons terecht voor een operatie. Dit is een kijkoperatie via uw buik of een operatie met een operatierobot. Samen met de chirurg bespreekt u of en welke operatie u zou kunnen helpen. Bij beide operaties krijgt u vijf kleine sneetjes in uw buik, waardoor u minder pijn heeft en sneller herstelt. Onze chirurgen hebben in ruim 20 jaar al meer dan 1500 van deze middenrifoperaties uitgevoerd.

Vanwege onze bijzondere kennis over en ervaring met reflux en middenrifoperaties (diafragmachirurgie) zijn wij erkend als STZ topklinisch expertisecentrum. We behandelen patiënten uit het hele land en zelfs uit het buitenland. In onze regio hebben wij met het UMC Utrecht, Diakonessenhuis en St. Antonius Ziekenhuis afgesproken dat zij patiënten altijd doorverwijzen naar Meander. Om onze zorg steeds te kunnen verbeteren, besteden we naast de dagelijkse patiëntenzorg ook veel aandacht aan wetenschappelijk onderzoek, patiëntparticipatie en innovatie.

Wij zetten onze ervaring graag in bij het kiezen van de beste behandeling voor al onze unieke patiënten. We zien u graag op onze polikliniek om uw klachten en behandelmogelijkheden te bespreken.

Zorgt een verlamd middenrif voor uw klachten? Dan verwijzen wij u graag door naar het Middenrifcentrum van dr. Welvaart.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van P. (Petra) Geijtenbeek MSc
P. (Petra) Geijtenbeek MSc Physician assistant Chirurgie
“Iedere patiënt heeft zijn eigen zorgbehoefte en verdient een behandeling op maat. Die uitdaging ga ik graag samen met de patiënt aan!”

Het team van diafragmachirurgie

Boven van links naar rechts: Mw. I. Steenman (gespecialiseerd poli-assistent Chirurgie), Mw. P. Geijtenbeek (Physician Assistant), drs. F. J. Voskens (chirurg), Prof. Dr. I.A.M.J. Broeders (chirurg)

Onder van links naar rechts: Mw. G.M.T. Banda (gespecialiseerd poli-assistent Chirurgie), Mw. K.S. Oskam (gespecialiseerd poli-assistent Chirurgie), dr. G.S.A. Abis (chirurg)