Gastroscopie bij middenrifoperatie

Voordat u geopereerd wordt aan uw middenrif, moet altijd eerst een gastroscopie uitgevoerd zijn in de afgelopen jaren. Bij dit onderzoek brengt de maag-darm-leverarts een dunne slang met camera via uw mond in uw slokdarm en maag.

Terug

Gastroscopie bij middenrifoperatie in Meander Medisch Centrum

In de onderzoekskamer krijgt u een klein bekertje drinken met een middel dat schuimvorming in de maag tegengaat. Uw keel verdoven we met keelspray, zodat u niet hoeft te kokhalzen. Als bescherming voor uw gebit, krijgt u een bijtring tussen uw tanden. Daarna brengt de maag-darm-leverarts de dunne slang met camera via uw mond naar binnen. De arts blaast lucht in uw maag om u beter te kunnen onderzoeken.

De arts bestudeert het slijmvlies en neemt zo nodig een stukje weefsel (biopt) weg voor onderzoek. Ook stelt de arts vast of er sprake is van een middenrifbreuk.

Het onderzoek duurt relatief kort en heeft weinig voorbereiding nodig. Wel mag u 6 uur voor het onderzoek niet eten en drinken. Op verzoek kunt u een roesje (sedatie) krijgen met een slaap-pijnstillend middel voor dit onderzoek. U moet dan wel enige tijd ter controle op de uitslaapkamer blijven na het onderzoek.

Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Komt u binnenkort naar een van onze poliklinieken of afdelingen? Een goede voorbereiding thuis helpt. Want wat moet u allemaal meenemen? En wat betekent nuchter zijn? Meander maakt uw afspraak graag zo makkelijk mogelijk. Met heldere informatie en services als kinderopvang, afspraken via videobellen en eenvoudig uw afspraken zien en wijzigen in MijnMeander.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

Of u nu op bezoek komt of zelf een afspraak, onderzoek of behandeling heeft, in Meander zorgen we graag voor u. Zo hebben we extra zorg voor kwetsbare, oudere patiënten. Ook bevorderen we snel herstel tijdens uw opname. Bijvoorbeeld met bewegen en lekker eten. En als naaste kunt u blijven overnachten in het ziekenhuis (rooming-in).

Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook rond en na uw vertrek uit het ziekenhuis helpen we u graag bij uw herstel. Bijvoorbeeld via Bureau Nazorg, als u nog niet direct naar huis kunt. Of als u begeleiding bij revalidatie nodig heeft. Bij thuiszorgwinkel Vegro vindt u de juiste hulpmiddelen voor thuis. Bent u thuis en maakt u zich zorgen? Dan kunt u ons altijd bellen.