aandachtsgebied

Gewrichtsreuma

Gewrichtsreuma is een chronische auto-immuunziekte waarbij ontstekingen ontstaan in 1 of meerdere gewrichten. Bijvoorbeeld in de armen, benen of rug. Er zijn verschillende soorten gewrichtsreuma.

Daarom Meander

  • Begeleiding bij alle soorten ontstekingsreuma
  • Zorg op maat, gericht op u persoonlijk
  • Vast behandelteam met reumatoloog en reumaconsulent


Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Gewrichtsreuma in Meander Medisch Centrum

Reumatoïde artritis (RA) is een auto-immuunziekte waarbij ontstekingen in gewrichten ontstaan. Een andere vorm van ontstekingsreuma is artritis psoriatica. Daarbij heeft u naast gewrichtsklachten, vaak last van de huidziekte psoriasis. Bij de ziekte van Bechterew (axiale spondyloartritis) heeft u vooral last van ontstekingen in het bekken of de wervelkolom.

Bij gewrichtsreuma zijn verschillende behandelingen mogelijk. Bijvoorbeeld met medicijnen tegen ontstekingen. U kunt ook reumamedicijnen krijgen via een infuus. U krijgt deze behandeling dan op de dagbehandeling van een gespecialiseerde reumaverpleegkundige. Ook krijgt u adviezen over hoe u uw manier van leven kunt aanpassen, zodat u minder last heeft. Bijvoorbeeld over hoe u het beste in beweging kunt blijven.

Reumatologen van Meander werken ook mee aan wetenschappelijk onderzoek naar het behandelen van gewrichtsreuma. Zo zorgen we ervoor dat we u de best mogelijke zorg kunnen bieden.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van Dr. S.P. (Suzanne) Linn-Rasker
Dr. S.P. (Suzanne) Linn-Rasker Reumatoloog
“Het is mooi als het lukt om iedere patiënt te begeleiden met aandacht voor persoonlijke omstandigheden en voorkeuren.”