aandachtsgebied

Ziekte van Parkinson

De ziekte van Parkinson is een hersenaandoening, waarbij bepaalde hersencellen stuk gaan. Parkinson is een bewegingsstoornis, maar leidt ook tot mentale problemen als, geheugenklachten, angst of depressie. Ook andere klachten zoals verstopping, problemen met plassen en lage bloedruk komen veel voor. We hebben aandacht voor al deze klachten en werken samen met andere vakgebieden om dit zo goed mogelijk te begeleiden.

Daarom Meander

  • Ervaren specialisten met veel kennis van de nieuwste therapieën
  • Team van specialisten werkt nauw samen voor de beste Parkinsonzorg
  • Extra aandacht voor de late fase van de ziekte


Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Ziekte van Parkinson in Meander Medisch Centrum

Voor de behandeling van Parkinson gebruiken we de nieuwste therapieën: de Duodopa pomp, de Amorfine pomp en binnenkort een nieuwe Duodopa pomp, waarbij de levodopa via een naaldje in de huid gegeven wordt. We begeleiden u ook bij controles en aanpassingsproblemen na DBS (deep brain stimulation).

Bij Meander houden we ons bij Parkinson ook bezig met andere klachten, als angst, dementie of pijn. We richten ons ook op niet medicatie gerichte ondersteuning zoals sporten en voeding. Palliatieve zorg en zorg in de late fase van de ziekte hebben onze speciale aandacht. We bespreken bijvoorbeeld uw zorg- en behandelwensen in de toekomst. Dit noemen we proactieve zorgplanning

Binnen en buiten Meander is er persoonlijke begeleiding tijdens het ziekteproces. Zo is er nauw contact met verpleeghuizen in de regio, waar onze specialisten ook ter plekke advies komen geven.

Patiënten uit de hele regio komen naar Meander voor behandeling van de ziekte van Parkinson. Dit komt door het brede aanbod van therapieën en de bijzondere expertise van onze neurologen en Parkinson-verpleegkundigen. Zo bent u verzekerd van de beste zorg.

Parkinsonteam

Meander heeft een speciaal Parkinsonteam. Dit team bestaat uit neurologen en verpleegkundig consulenten.

Lees verder

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht

Kwaliteit

Foto van M.G. (Marlon) Swart
M.G. (Marlon) Swart Verpleegkundig consulent Parkinson
“Mensen met Parkinson en Parkinsonisme en hun naasten hebben vaak behoefte aan informatie, antwoord op hun vragen, tips of een luisterend oor. Ik vind het fijn dat ik er voor ze kan zijn.”
26 juni 2024

Praat over behandelwensen

Voor mensen op hoge leeftijd komt het levenseinde steeds dichterbij. Als je een ongeneeslijke ziekte hebt, kan de laatste levensfase al op jonge leeftijd beginnen. Daarom is het nooit te vroeg om in gesprek te gaan over behandelwensen en behandelgrenzen. Het geeft rust als naasten en de arts weten wat de patiënt belangrijk vindt. Zij kunnen dan passende zorg geven. Lees verder