Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie

De kaakchirurgie biedt een volledig pakket aan kaakchirurgische behandelingen en ingrepen. Het specialisme kaakchirurgie heeft zich ontwikkeld uit zowel de tandheelkunde als de geneeskunde en behandelt ziektes, letsel en afwijkingen aan de mond, de kaken en het gezicht.
De kaakchirurg weet als geen ander hoe de benige structuur van het hoofd, de gebitselementen, de huid en de spieren met elkaar samenwerken.

Het werkterrein van de kaakchirurg omvat onder meer:

  • verwijderen van (verstands)kiezen
  • behandelen van ontstoken wortelpunten
  • plaatsen van implantaten
  • behandelen van kaakstand- en kaakgewricht-afwijkingen
  • behandelen van slijmvlies- en speekselklierafwijkingen
  • behandelen van goedaardige en kwaadaardige gezwellen in de mondholte


Dit houdt in dat de kaakchirurg zowel kleine als grote chirurgische ingrepen in de mondholte uitvoert.

Het behandelteam
Op de polikliniek Kaakchirurgie werken naast de kaakchirurgen tevens een tandarts bijzondere tandheelkunde (prothetist) en een gnatoloog (tandarts bijzondere tandheelkunde).
Zij worden ondersteund door een professioneel team van dokters- en tandartsassistenten, verpleegkundigen en een secretaresse.
Vijf van de zes kaakchirurgen zijn tevens werkzaam in ziekenhuis St.Jansdal te Harderwijk. Meer informatie over het team en de behandelingen vindt u op www.mkamiddennederland.nl.


De kaakchirurgen zijn allen aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (NVMKA). Dit is de wetenschappelijke vereniging van de Nederlandse kaakchirurgen. De nieuwste ontwikkelingen worden zo op de voet gevolgd en toegepast.


Afspraak maken
U kunt een afspraak maken op de polikliniek Kaakchirurgie via telefoonnummer 033 –  850 60 70. Op maandagavond hebben wij van 17.30-20.30 uur ook een spreekuur.
U kunt alleen bij ons terecht op verwijzing van uw tandarts, huisarts of medisch specialist.

Meer informatie
Voor meer informatie over kaakchirurgie en de behandelingen die de kaakchirurg uitvoert, kunt u terecht op de site van de Nederlandse Vereniging voor Mondziekten en Kaakchirurgie: http://www.kaakchirurg.nl/


Verbonden aan
Meander Slaap Waak