Speekselklieraandoeningen behandelen

Speekselklieren zorgen voor het speeksel in uw mond en zijn belangrijk voor de spijsvertering. Op onze afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA) behandelen we verschillende speekselklierklachten. Van speekselstenen tot speekselklierontstekingen.

Terug

Speekselklieraandoeningen behandelen in Meander Medisch Centrum

Speekselklieraandoeningen kunnen op verschillende manieren ontstaan. Bijvoorbeeld door een speekselklierontsteking, tumor, verstopping of door de ziekte van Sjögren. Bij Meander onderzoeken we uw speekselklieren met een echo, punctie of MRI-scan. Zo kan de specialist een mogelijke afwijking ontdekken. Uit het onderzoek volgt een diagnose en een passend behandelplan.

Soms kunnen we uw speekselklieraandoening behandelen met antibiotica. Als antibiotica niet of niet voldoende werken, kan een speekselklieroperatie nodig zijn. De speekselklier, of een deel daarvan, wordt dan verwijderd (oppervlakkige of totale parotidectomie). In Meander begeleiden we u met tips en adviezen bij uw herstel.

Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Een goede voorbereiding thuis helpt. Wat neemt u bijvoorbeeld mee naar uw onderzoek of opname? Meander maakt het graag zo makkelijk mogelijk voor u. In onze folders leggen we helder uit welke onderzoeken en behandelingen er zijn. En waar u rekening mee moet houden voor uw ziekenhuisbezoek.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

In Meander zorgen we graag voor u. Niet alleen met medische zorg, maar ook met alles eromheen wat uw onderzoek of opname bij ons prettiger kan maken. Zo zijn we een gezond en dus rookvrij ziekenhuis.

Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook na uw onderzoek of opname bij ons helpen we u graag bij uw herstel. Bijvoorbeeld met leefregels en tips voor thuis. Zo mag u na de operatie niet te lang douchen. Dan kan de wond goed genezen. Bent u thuis en maakt u zich zorgen? Dan kunt u ons altijd bellen.