specialisme

Nucleaire Geneeskunde

Nucleaire geneeskunde gebruikt radioactieve stoffen bij onderzoeken en behandelingen. Daarmee is de functie van organen, botten en weefsels goed te bekijken met speciale camera’s, zoals de PET-CT-scan.

Daarom Meander

  • Persoonlijke begeleiding: voor én na de behandeling
  • Wij passen de nieuwste ontwikkelingen snel toe
  • Europees kwaliteitskeurmerk voor onze PET-CT-scans


Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Nucleaire Geneeskunde in Meander Medisch Centrum

Bij Nucleaire Geneeskunde krijgt u voor een onderzoek een licht radioactieve stof toegediend. Hiermee kunnen we met bepaalde apparaten afwijkingen zoals ontstekingen en tumoren aantonen. Dit helpt uw specialist om een diagnose en behandeling te kunnen bepalen. Naast onderzoek is ook een behandeling met radioactieve stoffen mogelijk.

Persoonlijke begeleiding vinden wij belangrijk. Daarom wordt u goed voorbereid op het onderzoek, met duidelijke uitleg over wat er gaat gebeuren. De afdelingen Radiologie en Nucleaire Geneeskunde zijn één geheel binnen Meander. Ons team bestaat uit verschillende specialisten die nauw samenwerken. Hierdoor kunnen nieuwe ontwikkelingen snel worden ingezet.

Wij zijn altijd bezig om de kwaliteit van onze zorg te verbeteren door wetenschappelijk onderzoek te doen. We maken dan ook gebruik van de modernste apparaten, zoals PET-CT's en SPECT-CT's. Voor onze PET-CT-scanner hebben wij het Europees kwaliteitskeurmerk ontvangen.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht

Kwaliteit

Gemiddelde patiëntervaring

8.3
Bekijk onze kwaliteit
Foto van Frank van Renesse
Frank van Renesse
“Mijn onderzoek verliep geweldig door de goede uitleg, het geduld en de aandacht. Ik kreeg echt het gevoel dat ik de enige patiënt was.”