aandachtsgebied

PET-CT

Een PET-CT-scan is een onderzoek waarbij de PET-scan en CT-scan in 1 apparaat gecombineerd zijn. Zo kunnen we afwijkingen in een vroeg stadium in beeld brengen en kan uw specialist een betere diagnose stellen. Onze afdeling heeft een Europees kwaliteitskeurmerk.

Daarom Meander

  • Hoge kwaliteit PET-CT-scanner met Europees keurmerk
  • Vele jaren ervaring met PET-CT
  • Breed aanbod aan PET-CT-onderzoeken


Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

PET-CT in Meander Medisch Centrum

Bij PET-CT-onderzoek krijgt u een licht radioactieve stof via een infuus ingespoten in uw bloed. Bij een PET-CT-scan worden de resultaten van de PET-scan en CT-scan door de computer gecombineerd. Hierdoor is beter te zien waar de radioactieve stof in uw lichaam is opgenomen. De radioactieve stof is niet gevaarlijk en verdwijnt binnen enkele uren weer uit het lichaam. De stof heeft geen bijwerkingen.

Er zijn verschillende soorten PET-onderzoek. Bij onderzoek naar doorbloeding van het hart gebruiken wij bijvoorbeeld rubidium PET-CT. Deze scan heeft een hoge beeldkwaliteit en duurt maar 1 uur.

Meander past de nieuwste ontwikkelingen binnen PET-CT snel toe. Om internationaal mee te kunnen doen aan wetenschappelijk onderzoek is een PET-CT-scanner met topprestaties nodig. Die heeft onze afdeling in huis. U bent bij ons dan ook zeker van PET-CT-onderzoek met een zeer hoge nauwkeurigheid.

PET-CT bij Nucleaire Geneeskunde in Meander Medisch Centrum

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van Drs. J.P. (Jan-Paul) Esser
Drs. J.P. (Jan-Paul) Esser Nucleair geneeskundige
“De patiënten staan bij mij centraal en ik sta altijd klaar als ze meer uitleg willen.”