aandachtsgebied

Scintigrafie (gammacamera's)

Een scintigrafie is een onderzoeksmethode die we gebruiken op de afdeling Nucleaire Geneeskunde. Met een scintigrafie onderzoeken we de werking van uw organen en weefsels. Hiervoor gebruiken we verschillende radioactieve stoffen.

Daarom Meander

  • Persoonlijke begeleiding en aandacht staan bij ons voorop
  • Gammacamera's met nieuwste techniek en CT-functie
  • Grote nauwkeurigheid meetresultaten

Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Scintigrafie (gammacamera's) in Meander Medisch Centrum

Een gammacamera is het apparaat dat we gebruiken bij een scintigrafie. De medisch beeldvormings- en bestralingsdeskundige (MBB’er) voert het onderzoek op de gammacamera uit en spuit een licht radioactieve vloeistof bij u in. Deze wordt speciaal voor u gemaakt. De hoeveelheid radioactieve vloeistof is zeer klein en heeft geen schadelijke gevolgen voor u of uw omgeving.

De radioactieve vloeistof gaat naar het te onderzoeken orgaan of weefsel. Hoe de vloeistof zich dan verdeelt, zegt iets over de werking van het orgaan of weefsel in uw lichaam. Het onderzoek is geschikt voor bijna alle organen. Het skelet, de nieren en de longen worden het vaakst onderzocht.

In Meander hebben we 2 gammacamera’s met beide een CT-functie, waaronder de nieuwste Intevo Bold. Met de moderne camera’s kunnen we hoge kwaliteit van onderzoek bieden. De nucleair geneeskundigen beoordelen na het onderzoek de foto’s. De uitslag krijgt u van de arts die het onderzoek voor u heeft aangevraagd.

Gammacamera bij Nucleaire Geneeskunde

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van Dr. J.M.H. (John) de Klerk
Dr. J.M.H. (John) de Klerk Nucleair geneeskundige
“Nucleaire Geneeskunde staat voor innovatie en dat gebeurt zeker in ons ziekenhuis.”