Operatie vernauwing rugwervel (lumbale stenose)

Pijn in uw onderrug, uitstraling naar uw benen en kromlopen. Een operatie aan een vernauwing van de rugwervel (lumbale stenose) geeft u uw bewegingsvrijheid weer terug.

Terug

Operatie vernauwing rugwervel (lumbale stenose) in Meander Medisch Centrum

Lumbale stenose, zoals een vernauwing van de rugwervel heet, ontstaat bij het ouder worden door slijtage (artrose). Hierdoor komen uw zenuwen knel te zitten, wat veel pijn veroorzaakt. Stenose in uw rug kan uw sociale leven flink in de weg zitten. De neurochirurg helpt u van uw klachten af met een operatie.

Na de operatie oefent de fysiotherapeut het bewegen met u. Hij legt u uit hoe u moet draaien, opstaan, lopen en zitten. Meestal mag u de dag na de operatie weer naar huis.


Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Een goede voorbereiding thuis helpt. Wat neemt u bijvoorbeeld mee naar uw operatie? Meander maakt het graag zo makkelijk mogelijk voor u. Met heldere informatie in de MijnMeander-App. Zo is het belangrijk dat u nuchter bent voor de operatie.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

In Meander zorgen we graag voor u. Niet alleen met medische zorg, maar ook met alles eromheen wat uw opname bij ons prettiger kan maken. Zo zijn we een gezond en dus rookvrij ziekenhuis. En weten we dat lekker eten kan helpen bij een snel herstel. Als naaste kunt u vaak blijven overnachten in het ziekenhuis (rooming-in).

Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook rond en na uw vertrek uit het ziekenhuis helpen we graag bij snel herstel. Bijvoorbeeld met leefregels en tips voor thuis die u helpen bij het revalideren. Zoals tips over zitten, tillen en sporten na uw rugoperatie. Bent u thuis en maakt u zich zorgen? Bel ons dan gerust.