Rughernia-operatie

Een rughernia (lumbale hernia) is een uitstulping van de tussenwervelschijf. Meestal in de onderrug. Dit is pijnlijk, maar gaat vaak vanzelf over. Zo niet, dan kan een rughernia-operatie een mogelijkheid zijn.


Terug

Rughernia-operatie in Meander Medisch Centrum

In Meander opereert de neurochirurg u volgens de ‘open techniek’. We kiezen expres niet voor de 'minimaal invasieve' techniek. De kans dat de hernia in uw rug terugkomt, is bij de minimaal invasieve techniek 2 keer zo groot. Daarnaast blijft pijn in het been vaak langer bestaan. Ook blijkt de herstelperiode niet korter en littekens niet minder.

De keuze voor een operatie aan een rughernia is niet makkelijk. Wilt u nog even nadenken? Wilt u de operatie uitstellen? Wij opereren pas als u daar aan toe bent.


Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Een goede voorbereiding thuis helpt. Wat neemt u bijvoorbeeld mee naar uw operatie? Meander maakt het graag zo makkelijk mogelijk voor u. Met heldere informatie in onze folders en de MijnMeander-App. Zo is het belangrijk dat u nuchter bent voor de operatie.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

In Meander zorgen we graag voor u. Niet alleen met medische zorg, maar ook met alles eromheen wat uw opname voor uw operatie bij ons prettiger kan maken. Zo zijn we een gezond en dus rookvrij ziekenhuis. En weten we dat lekker eten kan helpen bij een snel herstel.

Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook rond en na uw vertrek uit het ziekenhuis helpen we graag bij snel herstel. Bijvoorbeeld met leefregels en tips voor thuis. Bent u thuis en maakt u zich zorgen? Dan kunt u ons altijd bellen.