Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Neurochirurgie

De twee neurochirurgen van Meander Medisch Centrum behandelen aandoeningen aan:

  • het centrale zenuwstelsel: de hersenen, het ruggenmerg en hun ‘benige omhulsels’: de hersenschedel en de wervels. Omdat deze omhulsels heel dicht om het zenuwstelsel liggen, zijn bij aandoeningen van de schedel of wervels al snel de hersenen of het ruggenmerg betrokken. 
  • het perifere zenuwstelsel: bijvoorbeeld de zenuwen die naar de ledematen lopen.


De neurochirurg behandelt alleen die aandoeningen die toegankelijk zijn om te opereren. Dit zijn over het algemeen geen ziekten die het zenuwstelsel op meerdere plaatsen treffen, maar aandoeningen die plaatselijk zijn en daardoor via een operatie verholpen kunnen worden. Zoals een tumor of een vaatafwijking die verwijderd kan worden, een zenuw die op een bepaalde plaats is doorgesneden en gehecht kan worden of klem zit bij een hernia.

De neurochirurgen die werkzaam zijn in Meander Medisch Centrum zijn verbonden aan het Universitair Medisch Centrum (UMC) in Utrecht. Zij houden spreekuur en opereren in Meander Medisch Centrum Amersfoort en Baarn.

Voor een ingewikkelde operatie of een ingreep met veel risico’s wordt de patiënt overgeplaatst naar het UMC Utrecht. Na de operatie komt de patiënt terug naar Amersfoort om hier verder te herstellen.


Verbonden aan
Rugcentrum