Nekhernia operatie

Een nekhernia (cervicale hernia) zorgt voor pijn en minder gevoel of kracht in 1 van uw armen. Meestal gaat een nekhernia vanzelf over. Zo niet, dan kunt u kiezen voor een operatie.


Terug

Nekhernia operatie in Meander Medisch Centrum

Tijdens de operatie (ADCF-operatie) verwijdert de neurochirurg de tussenwervelschijf en de hernia in uw nek. Dat gebeurt via de voorkant van uw hals. Op de plek waar de hernia zat, plaatst de chirurg een kunststof ring of metalen kooi. De wervels groeien vanzelf weer aan elkaar vast. Het litteken is na een tijdje bijna niet meer te zien.

U krijgt van de fysiotherapeut leefregels voor na de nekhernia-operatie. Het duurt ongeveer 12 weken voordat u weer kunt doen wat u voor de operatie ook deed.


Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Een goede voorbereiding thuis helpt. Wat neemt u bijvoorbeeld mee naar uw opname? Meander maakt het graag zo makkelijk mogelijk voor u. Met heldere informatie in onze folders en de MijnMeander-App. Zo is het belangrijk dat u nuchter bent voor de operatie.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

In Meander zorgen we graag voor u. Niet alleen met medische zorg, maar ook met alles eromheen wat uw opname voor uw operatie bij ons prettiger kan maken. Zo zijn we een gezond en dus rookvrij ziekenhuis. En weten we dat lekker eten kan helpen bij een snel herstel.

Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook rond en na uw vertrek uit het ziekenhuis helpen we graag bij snel herstel. Bijvoorbeeld met leefregels en tips voor thuis. Bent u thuis en maakt u zich zorgen? Dan kunt u ons altijd bellen.