Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Huisregels

In verband met het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Klik hier voor meer informatie.

 

De medewerkers van Meander Medisch Centrum willen zich samen met patiënten en bezoekers inzetten voor een veilige sfeer. Daarom gelden er voor iedereen in dit ziekenhuis de volgende huisregels.

 

Beeld- en geluidsopnames

  • U mag in het ziekenhuis foto- of filmopnames maken van uzelf, maar er mogen geen andere patiënten of medewerkers herkenbaar te zien of te horen zijn.
  • Wees terughouden met het maken van foto- film- of geluidsopnames van anderen. Wilt u toch een opname maken van iemand anders? Vraag dan vooraf toestemming aan diegene. Vertel er ook bij wat u met de foto of film wilt doen.
  • Als iemand niet in staat is om toestemming te geven, mag u géén foto- of filmopnames van die persoon maken. Ook van kinderen mag u geen foto- of filmopnames maken.
  • Wilt u een foto of film bijvoorbeeld delen via social media? Zorg altijd dat er geen andere mensen op de achtergrond van uw foto / film zichtbaar zijn.
  • Het gebruik van verborgen camera’s is niet toegestaan.

 

Het vragen van toestemming past in het kader van goede patiëntenzorg en valt onder het zo goed mogelijk waarborgen van de privacy van onze patiënten, bezoekers en medewerkers.


Lees voor meer informatie de media gedragsregels van Meander Medisch Centrum.

 

Bezoek
Bezoek is van harte welkom tijdens de bezoektijden.

 

Op de eenpersoonskamers bepaalt de patiënt zelf hoeveel bezoekers hij of zij wil ontvangen. Uiteraard is het wel belangrijk dat de patiënt voldoende rust krijgt om goed te herstellen.

 

Identiteits- en zorgverzekeringsbewijs verplicht

Iedereen moet zich kunnen legitimeren als dat gevraagd wordt. Ook kinderen.

Onze medewerkers legitimeren zich met hun personeelspas met foto.

 

Lees meer over de legitimatieplicht in de zorg.

 

Huisdieren en hulphonden
U en uw hulphond zijn van harte welkom in ons ziekenhuis. Andere (huis)dieren zijn helaas niet toegestaan. Voor hulphonden gelden de volgende regels:

  • Lijn uw hulphond aan, zodra u het ziekenhuis binnenkomt.
  • Trek uw hond een dekje aan met het logo van uw hulphond-organisatie. Zo kan iedereen zien dat uw hond een hulphond is.
  • Meldt u zich bij binnenkomst bij de centrale balie.
  • Verblijf niet langer dan nodig met uw hulphond in het ziekenhuis.

 

Heeft u een afspraak op de polikliniek?
Meld dan bij het maken van de afspraak dat u uw hulphond wilt meenemen.

 

Komt u op bezoek bij een patiënt?
Bel dan vooraf met de afdeling waar u op bezoek wilt gaan om te vragen of u uw hulphond mee mag nemen. Het kan zijn dat uw hulphond een afdeling niet op mag door verminderde weerstand van patiënten.

 

Wordt u opgenomen op een verpleegafdeling?
Laat vooraf weten dat u afhankelijk bent van een hulphond. Dan kunnen er in overleg met de afdeling Infectiepreventie afspraken gemaakt worden.

 

Respectvol, gastvrij en veilig
U bent te gast in Meander Medisch Centrum. Wij doen er alles aan om al onze gasten respectvol, gastvrij en veilig te ontvangen. Omdat wij dit belangrijk vinden, vertrouwen wij er graag op dat u zich ook als gast gedraagt. Agressie, vernieling, diefstal en overlast passen niet in dit ziekenhuis.

 

U mag als patiënt rekenen op een correcte bejegening van onze medewerkers. Vindt u de bejegening van onze medewerkers niet correct, dan heeft u de mogelijkheid een klacht in te dienen. Omgekeerd verwachten wij dat patiënten en bezoekers zich ook correct gedragen naar onze medewerkers. In het uiterste geval kunnen wij de toegang tot het ziekenhuis officieel ontzeggen en/of aangifte doen bij de politie.

 

Roken, alcohol en drugs
Meander Medisch Centrum stimuleert een gezonde levensstijl van medewerkers, patiënten en bezoekers. Daar past roken niet bij. Daarom is ook de directe omgeving van onze ziekenhuizen in Amersfoort en Baarn rookvrij.

Lees meer over Meander rookvrij.

 

In en rondom het ziekenhuis is het niet toegestaan om alcohol en/of drugs te gebruiken. Iemand die onder invloed overlast bezorgt, kan de toegang tot het ziekenhuis worden geweigerd.