Veelgestelde vragen afspraak polikliniek

Heeft u een vraag over uw afspraak op de polikliniek ? Of komt u ergens niet uit? Wellicht staan uw vraag en het antwoord al tussen de veelgestelde vragen.

Terug

Veelgestelde vragen

Lees meer op de pagina digitaal aanmelden.

Dit verschilt per afdeling of specialisme. Lees hier hoe u een afspraak maakt.

Lees hier hoe u uw afspraak kunt verzetten.

 

Lees hier hoe u uw afspraak kunt annuleren.

Dit verschilt per polikliniek. Lees meer op de pagina Afspraak maken

Maak thuis alvast een lijstje met wat u wilt vragen of vertellen aan uw arts, en neem dit mee naar uw afspraak. Vraag uw partner, familielid of vriend om met u mee te denken. Lees hier meer tips voor een goed gesprek met uw specialist.

Ja, vaak is een telefonische afspraak ook mogelijk in plaats van een bezoek aan de polikliniek. En soms kan een afspraak ook via videobellen. Vraag bij uw polikliniek waar u de afspraak heeft naar de mogelijkheden.

Ja, sommige poliklinieken houden ook spreekuren in de avond. Kijk in het overzicht van afdelingen en poliklinieken of dit mogelijk is voor uw afspraak.

Let op: we volgen hierin op dit moment de geldende coronamaatregelen.

Ja, u mag maximaal 1 begeleider of naaste meenemen. Dit mag op de polikliniek, bloedafname, Radiologie, Nucleaire Geneeskunde, Spoedeisende Hulp, Eerste Harthulp en Dagbehandeling (A1). Op de afdelingen Dagbehandeling C7 en Dialyse B4 is geen begeleider toegestaan.

Door het aantal begeleiders te beperken voorkomen we onnodige drukte in het gebouw. Zo houden we samen de zorg veilig.
U en uw begeleider of naaste hoeven alleen een mondkapje te dragen als er geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Zoals in de lift of in een volle wachtruimte. Heeft uw begeleider klachten die passen bij het coronavirus? Dan mag hij of zij niet naar het ziekenhuis komen. Dit geldt ook voor begeleiders en naasten die in thuisquarantaine zijn.
Is het druk in de wachtkamer? En kunt u niet voldoende afstand houden? Dan vragen wij uw begeleider of naaste ergens anders te wachten.

Nee, de kinderopvang in Meander is helaas gesloten.

Als u op de polikliniek komt, heeft u als eerste contact met de doktersassistent. Hij of zij kan bijvoorbeeld alvast uw bloeddruk meten als dat nodig is.
Ook nieuwe afspraken maakt u bij de doktersassistent. De doktersassistent is uw eerste contactpersoon op de polikliniek.

Lees hier wat de mogelijkheden zijn voor het meenemen van een tolk.

De arts vertelt u van tevoren of u nuchter moet zijn voor uw behandeling. Dit verschilt per ingreep. U kunt deze informatie ook lezen in de folders op onze website. Lees hier meer over het nuchterbeleid.

Een verpleegkundig specialist is een verpleegkundige die jarenlange ervaring heeft in de zorg. En gespecialiseerd is op een bepaald vakgebied, bijvoorbeeld dialyse of operaties. Op de pagina Verpleegkundig specialist leggen wij u verder uit wat een verpleegkundig specialist is.

Een physician assistent is iemand die een aantal taken van de arts overneemt. Zo kunnen er meer patiënten geholpen worden. Op de pagina physician assistent kunt u meer lezen over wat een physician assistent is en doet. 

Meander Medisch Centrum is een topklinisch opleidingsziekenhuis. Dit betekent dat wij mensen opleiden tot verpleegkundige, arts of specialist. Het kan dus zijn dat u tijdens uw behandeling of onderzoek te maken krijgt met bijvoorbeeld een coassistent. 

Een coassistent is een student Geneeskunde die bijna is afgestudeerd. Voor een coassistent is het belangrijk om veel ervaring op te doen in de praktijk. Uw afspraak, behandeling of onderzoek kan daardoor iets langer duren dan normaal. U heeft dan eerst een gesprek met een coassistent en daarna met één van de artsen. Daarom kan worden gevraagd of u eerder wilt komen voor uw afspraak in het ziekenhuis. Met uw hulp kunnen wij deze volgende generatie zorgverleners goed voorbereiden op de toekomst. 

Heeft u liever geen toekomstige arts bij uw afspraak? Laat dit dan weten aan de specialist die u behandelt. Of meld het aan de balie van de afdeling of polikliniek.