Afspraak in Meander? Scan uw QR-code

Heeft u een afspraak in Meander Medisch Centrum bij Radiologie of een van onze poliklinieken in Amersfoort, Baarn of Nijkerk? Dan krijgt u binnen drie dagen voor uw afspraak een mail en sms van ons met informatie over uw afspraak en de manier waarop u zich aanmeldt. Hieronder leest u meer over uw persoonlijke aanmeldpagina en het gebruik van uw QR-code.

Terug

Afspraak in Meander? Scan uw QR-code

Heeft u een afspraak in Meander Medisch Centrum? Dan meldt u zich aan door uw QR-code te scannen bij het Aanmeldpunt op de afdeling of in Baarn in de centrale hal (begane grond) als u daar een afspraak heeft. Dit gaat simpel en snel.

Heeft u voor de eerste keer een afspraak in het ziekenhuis?

U meldt zich bij de centrale informatiebalie in de hal. Onze medewerkers schrijven u in als patiënt van Meander.

Heeft u eerder een afspraak gehad in ons ziekenhuis?

U ontvangt drie dagen voor uw afspraak een mail en SMS van Meander met daarin een link. Het is belangrijk dat u op deze link klikt. U komt dan op uw persoonlijke aanmeldpagina. Hier controleert u uw gegevens. Heeft u een afspraak in Amersfoort, Baarn of Nijkerk? Dan staat hier ook een QR-code. Met de QR-code meldt u zich aan bij het Aanmeldpunt in Meander.

Heeft u een afspraak in Leusden, Bunschoten of Barneveld?

Dan krijgt u geen QR-code, u meldt zich direct bij de balie.

U ontvangt geen mail en SMS als wij uw mailadres of mobiele telefoonnummer niet hebben. Ga dan bij binnenkomst in Meander naar een Zelfservicepunt. Volg de aanwijzingen op het scherm.


Meld u aan met uw QR-code in Meander.


Hoe meldt u zich aan in Meander?

Aanmelden gaat in vier stappen. Simpel en snel.

Stap 1  Thuis
U ontvangt drie dagen voor uw afspraak een bericht via e-mail en SMS. Klik op de link in het bericht.

Stap 2  Thuis
U bent nu op uw persoonlijke aanmeldpagina. Op deze pagina staan de gegevens van uw afspraak. Controleer deze gegevens en wijzig ze als dat nodig is. Dat kan online in MijnMeander of bij een Zelfservicepunt in Meander.

Stap 3  In Meander
Heeft u een afspraak in Amersfoort, Baarn of Nijkerk? Dan staat op uw  persoonlijke aanmeldpagina ook een QR-code. Op de dag van uw afspraak meldt u zich aan door uw QR-code te scannen bij het Aanmeldpunt in Meander. Dit doet u door de QR-code voor de scanner van het Aanmeldpunt te houden.

Stap 4  In Meander
Na het scannen van de QR-code bent u aangemeld. Volg de aanwijzingen op die op het scherm van het Aanmeldpunt staan. De medewerkers weten dat u er bent en u hoeft zich in de meeste gevallen niet meer aan te melden bij de balie.


Veelgestelde vragen digitaal aanmelden

Als u geen mobiele telefoon heeft, dan kunt u de QR-code thuis printen en meenemen. Kunt u thuis niet printen? Dan meldt u zich bij het Zelfservicepunt in de hal. U kunt bij het Zelfservicepunt een afspraakkaartje printen met een QR-code. U gaat naar de afdeling waar u de afspraak heeft en gebruikt de QR-code op het afspraakkaartje om u aan te melden bij het Aanmeldpunt op de afdeling.

U ontvangt geen mail en SMS als  uw e-mailadres of mobiele telefoonnummer niet bij ons bekend is. U gaat dan naar Meander voor uw afspraak en gaat bij binnenkomst naar een Zelfservicepunt in de hal. Volg de stappen op het scherm van het Zelfservicepunt.

Als u in Meander bent dan gaat u naar de afdeling waar u de afspraak heeft. U scant de QR-code door deze voor de scanner bij het Aanmeldpunt op de afdeling te houden.

U scant de QR code op een van de volgende manieren:

  1. Vanaf een mobiele telefoon: houd uw mobiele telefoon met de QRcode voor de scanner van het Aanmeldpunt op de afdeling waar u de afspraak heeft. In Baarn staan de Aanmeldpunten in de centrale hal (begane grond). De QR-code staat op uw persoonlijke aanmeldpagina. Ga naar uw aanmeldpagina door op de link te klikken in de mail of SMS die u van Meander heeft ontvangen.
  2. Vanaf papier: print thuis uw persoonlijke aanmeldpagina uit met de QR code. Neem deze print mee naar Meander. Houd de print met de QR-code voor de scanner van het Aanmeldpunt op de afdeling waar u de afspraak heeft. In Baarn staan de Aanmeldpunten in de centrale hal (begane grond). U komt bij uw aanmeldpagina door op de link te klikken in de mail of SMS die u van Meander heeft ontvangen.
  3. Vanaf een afspraakkaartje: ga in Meander naar een Zelfservicepunt en identificeer u met uw rijbewijs, paspoort of identiteitskaart. Volg de stappen op het scherm. Zijn uw gegevens juist?, Dan wordt er een afspraakkaartje met QR-code geprint. Houd deze QR code voor de scanner van het Aanmeldpunt op de afdeling waar u de afspraak heeft. In Baarn scant u de QR-code bij de Aanmeldpunten die zich in de centrale hal op de begane grond bevinden. 

U vindt uw QR-code op uw persoonlijke aanmeldpagina. U gaat naar uw persoonlijke aanmeldpagina door op de link te klikken in de SMS en mail die u 3 dagen voor uw afspraak heeft ontvangen. Heeft u geen mail en SMS ontvangen? Dan is uw e-mailadres of mobiele telefoonnummer niet bij ons bekend. Ga dan bij binnenkomst in Meander naar een Zelfservicepunt.

In sommige gevallen krijgt u geen QR-code:

  1. U krijgt geen QR-code als u een afspraak heeft in Leusden, Bunschoten, Harderwijk of Barneveld. U meldt zich dan bij de balie;
  2. U krijgt geen QR-code als u een telefonische afspraak of een videoconsult heeft.
  3. U krijgt geen QR-code als uw gegevens onjuist of onvolledig zijn. Pas aan of vul uw gegevens aan  in het patiëntenportaal MijnMeander of bij een Zelfservicepunt in Meander; 
U krijgt geen QR-code als u in het ziekenhuis bent voor bloedprikken, een operatie in dagbehandeling, een operatie en opname op een verpleegafdeling, een afspraak bij dialyse of een externe partij die  in Meander werkt zoals de DaVinci kliniek, prikpoli, MoleMann ziekenhuispsychiatrie en Beweging 3.0.

In Meander staat een Zelfservicepunt op de volgende plaatsen:

  • Amersfoort, Maatweg 3: bij de hoofdingang in De Laan naast de centrale informatiebalie.
  • Amersfoort, Maatweg 3: bij de ingang van Fysiotherapie en Revalidatiegeneeskunde, in de hal Foyer 10.
  • Baarn: in de centrale hal naast de Receptie.

Het Zelfservicepunt van Meander ziet er zo uit:

Zelfservicepunt in De Laan (Amersfoort) 1