aandachtsgebied

Vruchtbaarheidsproblemen

Als zwanger worden niet lukt, kunnen er problemen met de vruchtbaarheid zijn. Of met een ander woord: fertiliteit. De fertiliteitsgynaecologen en fertiliteitsartsen weten alles van de mogelijke onderzoeken en behandelingen bij een onvervulde kinderwens.

Daarom Meander

  • Eigen hoofdbehandelaar en laagdrempelig contact
  • Goede samenwerking met het Isala Fertiliteitscentrum
  • Avondspreekuur voor vruchtbaarheidsproblemen

Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Vruchtbaarheidsproblemen in Meander Medisch Centrum

Bij 1 op de 10 stellen met een kinderwens lukt zwanger worden niet binnen 1 jaar. Vaak duurt het gewoon wat langer, soms is er iets aan de hand. Onze specialisten zijn experts in onderzoek en behandeling van problemen met vruchtbaarheid. Voor een aantal behandelingen zoals IVF en ICSI kunnen we rekenen op onze bijzondere samenwerking  met het Isala Fertiliteitscentrum. Hét kenniscentrum voor voortplanting en jonge zwangerschappen in de regio.

Nadat iemand is overleden worden contractueel uw zaadcellen, eicellen of embryo’s vernietigd, die bij het Fertiliteitscentrum worden bewaard. Tenzij u bij leven schriftelijk toestemming heeft gegeven om deze na uw overlijden voor voortplantingsdoeleinden te laten gebruiken. Alleen degene die op de verklaring staat, mag na uw overlijden over uw zaadcellen, eicellen of embryo’s beschikken om een zwangerschap proberen te realiseren. Lees meer over de toestemmingsverklaring van Isala.

Soms staan andere oorzaken een zwangerschap in de weg. In het team van Fertiliteit vindt u daarom ook een maatschappelijk werker. Ook kunnen wij u doorverwijzen naar een externe seksuoloog. Het komt voor dat we de oorzaak van de uitblijvende zwangerschap niet vinden. Naast alle medische begeleiding vinden we als team een luisterend oor bieden dan net zo belangrijk.

We vinden het belangrijk dat je makkelijk contact met ons team kunt opnemen. Ben je patiënt bij ons, dan kun je via MijnMeander tussentijds vragen stellen. We beantwoorden die zo snel mogelijk.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van Drs. W.H. (Lieneke) Pijffers
Drs. W.H. (Lieneke) Pijffers Fertiliteitsarts
“De weg naar een mogelijke zwangerschap is onzeker en intensief. Hier gaat het dan ook niet alleen om medische behandelingen. Ook steun bij alle emoties eromheen hoort erbij.”
8 oktober 2021

Meander biedt IVF-puncties onder sedatie aan

Wanneer een gewenste zwangerschap uitblijft, kan IVF of ICSI soms uitkomst bieden. In Meander Medisch Centrum kunnen vrouwen met een onvervulde kinderwens samen met hun partner terecht op de polikliniek Fertiliteit. Lees verder