Fertiliteitsonderzoek (vruchtbaarheidsonderzoek)

Met een breed onderzoek proberen we de reden te vinden voor het uitblijven van een zwangerschap. We onderzoeken en spreken hierbij zowel u als uw partner.

Terug

Fertiliteitsonderzoek (vruchtbaarheidsonderzoek) in Meander Medisch Centrum

Als zwanger worden na meer dan een jaar niet wil lukken, kan gekeken worden of hier een oorzaak voor is. Dit noemen we een oriënterend fertiliteitsonderzoek. We kijken naar de cyclus, baarmoeder en zaadkwaliteit. Soms is daarbij bijvoorbeeld een röntgenfoto van baarmoeder en eileider (HSG) of hysteroscopie (kijkonderzoek in baarmoeder) nodig. Ook bespreken we jullie levensstijl, familiegeschiedenis en eventuele problemen met seksualiteit. Het kan gebeuren dat we geen oorzaak vinden. Is die er wel, dan bespreken we samen een mogelijk behandelplan.

Voor controleafspraken en gesprekken is er is een handig avondspreekuur. Het onderzoek valt onder de basisverzekering.


Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Een goede voorbereiding thuis helpt. Wat neemt u bijvoorbeeld mee naar uw afspraak? Meander maakt het graag zo makkelijk mogelijk voor u. Met heldere informatie in onze folders over wat er gaat gebeuren tijdens het onderzoek. De arts zorgt ervoor dat u goed bent voorbereid op het onderzoek.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

In Meander zorgen we graag voor u. Niet alleen met de beste medische zorg, maar ook met alles eromheen wat uw onderzoek bij ons prettiger kan maken. Zo zijn we een gezond en dus rookvrij ziekenhuis. Ook weten wij dat oog voor uw persoonlijke situatie erg belangrijk is.

Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook na uw onderzoek bij ons helpen we u graag bij uw herstel. Bijvoorbeeld met leefregels en tips voor thuis. Bent u thuis na uw afspraak en maakt u zich zorgen? Dan kunt u ons altijd bellen.