IVF, ICSI en cryobehandeling

Als zwanger raken op een natuurlijke manier niet lukt, dan kijken we samen met u welke behandelingen mogelijk zijn. Met IVF of ICSI bijvoorbeeld, proberen we uw kinderwens in vervulling te laten gaan.

Terug

IVF, ICSI en cryobehandeling in Meander Medisch Centrum

Als het niet lukt om op een natuurlijke manier zwanger te raken, zoeken we samen met u naar andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld IVF of ICSI. Hierbij brengen we meerdere eicellen en zaadcellen bij elkaar, buiten de baarmoeder. De zaadcel kan dan zelf samengaan met de eicel. Bij ICSI wordt de zaadcel met een micropipet in de eicel gebracht. Het embryo dat na de bevruchting ontstaat, wordt daarna teruggeplaatst in de baarmoeder.

Voor elke eicel is maar 1 zaadcel nodig. Na IVF of ICSI kunnen er embryo’s overblijven. Dit noemen we restembryo’s. De restembryo’s kunnen worden ingevroren en op een later moment worden teruggeplaatst. Dit heet een cryobehandeling. Bij Meander werken we nauw samen met het Isala Fertiliteitscentrum. Het Isala Fertiliteitscentrum is het kenniscentrum voor voortplanting en jonge zwangerschappen in de regio.


Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Een goede voorbereiding thuis helpt. Wat neemt u bijvoorbeeld mee naar uw behandeling? Meander maakt het graag zo makkelijk mogelijk voor u. Met heldere informatie in onze folders. U krijgt duidelijke informatie over wat u kunt verwachten van de behandeling. Ook zal de gynaecoloog dit nog goed met u bespreken.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

In Meander zorgen we graag voor u. Niet alleen met de beste medische zorg, maar ook met alles eromheen wat uw behandeling bij ons prettiger kan maken. Zo zijn we een gezond en dus rookvrij ziekenhuis. En weten we dat oog voor uw persoonlijke situatie erg belangrijk is.

Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook na uw behandeling bij ons helpen we u graag bij uw herstel. Bijvoorbeeld met leefregels en tips voor thuis. Bent u thuis en maakt u zich zorgen? Dan kunt u ons altijd bellen.