aandachtsgebied

TTP (Trombotische trombocytopenische purpura)

Een snelle diagnose en behandeling van TTP kan uw leven redden. Meander Medisch Centrum is expertisecentrum voor TTP. Patiënten uit heel Nederland worden dan ook doorverwezen naar onze specialisten.

Daarom Meander

  • STZ expertisecentrum
  • Wetenschappelijk onderzoek naar TTP
  • Voorzitter werkgroep TTP Nederland

Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

TTP (Trombotische trombocytopenische purpura) in Meander Medisch Centrum

TTP heet voluit trombotische trombocytopenische purpura. Een auto-immuunziekte waarbij de bloedplaatjes (trombocyten) gaan klonteren en zo de kleine bloedvaten afsluiten. Daarnaast ontstaat er een tekort aan trombocyten. Het is bij TTP belangrijk om snel in te grijpen.

Naast koorts en het gevoel dat u echt ziek bent, kunnen paarse of rode puntjes op de huid een teken van TTP zijn. TTP is een zeldzame bloedziekte en komt gelukkig erg weinig voor. De juiste specialist kan de ziekte op tijd herkennen en een behandeling starten. Onze (internist-)hematologen hebben veel ervaring met deze ziekte. Door regelmatig wetenschappelijk onderzoek te doen en de nieuwste ontwikkelingen te volgen, kunnen wij deze direct toepassen in uw behandeling.

De behandeling van een acute TTP-aanval moet vaak binnen 1 uur starten. Door een intensieve samenwerking met onze verpleging op de Hematologie-afdeling, met de Intensive Care (IC) en ons laboratorium voor bloedonderzoek kunnen wij dit in Meander snel doen. We hebben daarbij de juiste medicijnen in huis. U bent in Meander dan ook in de beste handen.     

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van Dr. R. (Rob) Fijnheer
Dr. R. (Rob) Fijnheer Internist-hematoloog
“Er zijn steeds meer behandelmogelijkheden. In gesprek met de patiënt en de familie de beste kiezen, is voor mij de belangrijkste drijfveer.”