aandachtsgebied

Klinische Chemie

In het Klinisch Chemisch Laboratorium onderzoeken we lichaamsmateriaal, zoals bloed, urine, sperma of ontlasting. Met onze geautomatiseerde analysestraat gaat dit dag en nacht door. Zo heeft u snel de uitslag.

Terug

Klinische Chemie in Meander Medisch Centrum

Klinische chemie is het analyseren van bloed of ander lichaamsvocht in een laboratorium. Zo kunnen we de oorzaak van uw probleem of klachten proberen te vinden. Ook kunnen we zien hoeveel effect een behandeling heeft. Om dit snel en goed te doen, gebruiken we een modern robotsysteem. Via een lopende band worden buisjes bloed geanalyseerd.

Met laboratoriumonderzoek kan uw arts ziektes uitsluiten of zien hoe de ziekte verloopt. Om een ziekte te voorkomen is te zien met welke risico’s er rekening gehouden moet worden. Het Fertiliteitslaboratorium, voor sperma- en vruchtbaarheidsonderzoek, maakt deel uit van het Klinisch Chemisch Laboratorium.

Het Klinisch Chemisch Laboratorium en de Trombosedienst van Meander hebben van de Raad voor Accreditatie het kwaliteitskeurmerk gekregen. Dit geeft aan dat wij zorgvuldig omgaan met de lichaamsmaterialen en dat de uitslagen betrouwbaar zijn. Regelmatig worden wij opnieuw beoordeeld. U bent bij ons daarom verzekerd van kwaliteit en veiligheid.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van Dr. A.Y. (Ayse) Demir
Dr. A.Y. (Ayse) Demir Klinisch chemicus
“Mijn communicatievaardigheden, nieuwsgierigheid en zorgvuldige manier van werken zet ik in voor onze patiënten, zodat die de meest optimale zorg krijgen.”