aandachtsgebied

Oncologische revalidatie

Bij lichamelijke, psychische of cognitieve problemen als gevolg van kanker kan oncologische revalidatie helpen. U kunt terecht bij de afdeling Revalidatiegeneeskunde van Meander voor een hulpvraag op meerdere gebieden.

Daarom Meander

  • Korte lijnen met medisch specialisten
  • Nauwe samenwerking tussen verschillende specialismen
  • Behandelprogramma op maat


Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Oncologische revalidatie in Meander Medisch Centrum

De gevolgen van kanker kunnen u beperken in uw dagelijks leven. U kunt te maken krijgen met conditieverlies en vermoeidheid. De afdeling Revalidatiegeneeskunde heeft revalidatieprogramma's ontwikkeld om deze klachten te verminderen. Tijdens de therapie is er aandacht voor conditieopbouw, verwerking en omgaan met vermoeidheid. Ook kunt u advies krijgen over nabehandeling.

In Meander kunnen patiënten die behandeld worden voor kanker een gesprek krijgen met de revalidatiearts. Het revalidatieteam is gespecialiseerd in het maken van revalidatieprogramma’s die op uw persoonlijke situatie zijn afgestemd.

Fysiotherapie dicht bij huis (TOF)

Heeft u alleen fysiotherapie nodig en geen complexe revalidatiezorg? Dan verwijzen wij u naar een fysiotherapeut die aangesloten is bij het Transmuraal Oncologienetwerk Fysiotherapie (TOF). Bekijk de lijst met fysiotherapiepraktijken die lichamelijke training bieden aan mensen met kanker bij u in de buurt.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van Drs. H.G.M. Boomkamp-Koppen
Drs. H.G.M. Boomkamp-Koppen Revalidatiearts
“Het mooiste in mijn vak is om samen met het behandelteam de patiënt in zijn of haar kracht te zetten.”
27 januari 2022

Meander organiseert webinar voor patiënten met kanker en hun naasten

Vrijdag 4 februari is het Wereldkankerdag. Daarom organiseert Meander Medisch Centrum op donderdag 3 februari van 19.00 tot 20.00 uur een webinar voor patiënten met kanker en hun naasten. Het thema van het webinar is ‘Wat kan ik zelf doen? De regie houden bij de diagnose kanker’. Artsen en medewerkers van Meander gaan in op de keuzes die patiënten zelf kunnen maken op gebied van behandeling, ondersteunende zorg, voeding en bewegen tijdens de ziekte en herstelperiode. Lees verder