Traanwegoperatie (DCR)

Een tranend oog kan erg vervelend zijn. Gelukkig is dit vaak goed te behandelen. Bijvoorbeeld met een DCR-behandeling. In Meander Medisch Centrum krijgt u de juiste zorg en begeleiding.


Terug

Traanwegoperatie (DCR) in Meander Medisch Centrum

Een tranend oog kan verschillende oorzaken hebben. Daarom zijn er verschillende behandelingen mogelijk. Samen kijken we welke behandeling bij u past. Heeft u een verstopt afvoersysteem? Dan kan er een ontsteking ontstaan (dacryocystitis). U krijgt dan een DCR-behandeling, ook wel dacryocystorhinostomie. Hierbij verbindt uw oogarts uw traanzakje met uw neus. Voor deze behandeling gaat u onder narcose.

Na de behandeling krijgt u oogzalf opgesmeerd en oogdruppels mee voor thuis. Bij Meander Medisch Centrum krijgt u persoonlijke begeleiding en zorg na de behandeling. U komt nog een aantal keer terug op de poli. Zo zorgen wij ervoor dat u zo goed mogelijk herstelt.

Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Een goede voorbereiding thuis helpt. Wat neemt u bijvoorbeeld mee naar uw dagbehandeling? Meander maakt het graag zo makkelijk mogelijk voor u. Met heldere informatie in onze folders. Zo is het belangrijk dat u nuchter blijft voor de operatie. En dat u vervoer naar huis regelt.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

In Meander zorgen we graag voor u. Niet alleen met de beste medische zorg, maar ook met alles eromheen wat uw dagbehandeling bij ons prettiger kan maken. Zo zijn we een gezond en dus rookvrij ziekenhuis. En weten we dat aandacht en begeleiding van uw naasten ook belangrijk is. Net als oog voor uw persoonlijke situatie. 

Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook rond en na uw vertrek uit het ziekenhuis helpen we graag bij snel herstel. Bijvoorbeeld met leefregels en tips voor thuis. Ook krijgt u een controleafspraak voor de volgende dag. Bent u thuis en maakt u zich zorgen? Dan kunt u ons altijd bellen.