Schildklieroperatie

De schildklier zit in uw hals en bestaat uit 2 delen, de kwabben. Bij een operatie van de schildklier verwijderen we een knobbeltje, een kwab of de hele schildklier. Samen kijken we welke operatie nodig is.  

Terug

Schildklieroperatie in Meander Medisch Centrum

De schildklier is een orgaan dat stofwisselingshormonen produceert. Daarom hoort een schildklieroperatie (hemithyreoidectomie) bij de afdeling Interne Endocrinologie. Bij een operatie verwijderen we een stukje van uw schildklier. Bijvoorbeeld vanwege een knobbeltje of omdat de schildklier te snel werkt. Bij schildklierkanker verwijderen we uw hele schildklier (totale strumectomie).

De chirurgen van Meander Medisch Centrum hebben veel kennis en ervaring met Oncologische Chirurgie. Oftewel, operaties bij kanker. Voor, tijdens én na uw behandeling bent u bij ons dus in goede handen.


Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Een goede voorbereiding thuis helpt. Wat neemt u bijvoorbeeld mee naar uw dagbehandeling of opname? Meander maakt het graag zo makkelijk mogelijk voor u. Met heldere informatie in onze folders. Zo krijgt u van tevoren informatie van de arts over wat u mag eten en drinken voor de operatie en welke medicijnen u wel en niet mag innemen.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

In Meander zorgen we graag voor u. Niet alleen met de beste medische zorg, maar ook met alles eromheen wat uw behandeling of opname bij ons prettiger kan maken. Zo zijn we een gezond dus rookvrij ziekenhuis. En weten we dat aandacht en begeleiding van uw naasten ook belangrijk is. Net als oog voor uw persoonlijke situatie.


Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook na uw behandeling of opname helpen wij u graag bij herstel. Bijvoorbeeld met leefregels en tips voor thuis. Bent u thuis na uw afspraak en maakt u zich zorgen? Dan kunt u ons altijd bellen.