Kloofje of fistel bij de anus behandelen

Een blijvend kloofje in de anus geeft pijn bij het poepen. Of er komt bloed of vocht uit de anus. Een perianale fistel is een wondje bij de anus. Een operatie kan uw klachten verminderen.


Terug

Kloofje of fistel bij de anus behandelen in Meander Medisch Centrum

Als een kloofje in de anus niet geneest met eenvoudige tips of medicijnen, kan een operatie een oplossing zijn. Deze operatie heet laterale interne sfincterotomie, afgekort LIS. Hierbij verminderen we de spanning in de sluitspier. Zo geneest het scheurtje in de anus.

Bij een (peri-anale) fistel bij de anus is een verbinding tussen de endeldarm en de huid ontstaan. Hier kan vuil en vocht uit komen. Om dit wondje te laten genezen is een operatie nodig bij of van de sluitspier. De operatiewond geneest vanzelf. Na een anale operatie is het belangrijk goed de leefregels te volgen die u meekrijgt.


Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Een goede voorbereiding thuis helpt. Wat neemt u bijvoorbeeld mee naar uw opname? Meander maakt het graag zo makkelijk mogelijk voor u. Met heldere informatie in onze folders. Zo is het belangrijk dat u niet zelfstandig naar huis gaat, maar u door iemand laat ophalen. Voor uw ingreep heeft u een afspraak met de anesthesist over uw verdoving/narcose en voorbereiding.


Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

In Meander zorgen we graag voor u. Niet alleen met medische zorg, maar ook met alles eromheen wat uw opname bij ons prettiger kan maken. Zo zijn we een gezond dus rookvrij ziekenhuis. En weten we dat bewegen,en  lekker eten kan helpen bij een snel herstel. Als naaste kunt u vaak blijven overnachten in het ziekenhuis (rooming-in).


Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook na uw behandeling of operatie bij ons helpen we u graag bij uw herstel. Bijvoorbeeld met leefregels en tips voor thuis. Bent u weer thuis na uw afspraak en maakt u zich zorgen? Dan kunt u ons altijd bellen.