Hoofd-halsgezwellen behandelen

Een gezwel of cyste in de hals is meestal goedaardig. Als u last heeft van de zwelling, bijvoorbeeld pijn aan het gezwel of last bij bewegen, dan is het goed om te opereren.


Terug

Hoofd-halsgezwellen behandelen in Meander Medisch Centrum

De KNO-arts behandelt gezwellen of cystes in het hoofd en de hals met een operatie. Bijvoorbeeld door het verwijderen van een halscyste, halsklier of oorspeekselklier. De arts onderzoekt eerst wat er precies aan de hand is. Daarna maakt u samen met de arts de beslissing of u het gezwel of de cyste laat verwijderen.

Bij een operatie in de hals, let de arts er extra goed op dat het litteken op een onopvallende plek komt. De pijn na deze operatie valt meestal mee. U kunt wel een verdoofd gevoel hebben.

Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Een goede voorbereiding thuis helpt. Wat neemt u bijvoorbeeld mee naar uw operatie? Meander maakt het graag zo makkelijk mogelijk voor u. Met heldere informatie in onze folders en de MijnMeander-App. Zo is het belangrijk dat u nuchter bent voor de operatie.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

In Meander zorgen we graag voor u. Niet alleen met medische zorg, maar ook met alles eromheen wat uw opname voor uw operatie bij ons prettiger kan maken. Zo zijn we een gezond en dus rookvrij ziekenhuis. En weten we dat lekker eten en bewegen kan helpen bij een snel herstel.

Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook rond en na uw vertrek uit het ziekenhuis helpen we graag bij snel herstel. Bijvoorbeeld met leefregels en tips voor thuis. Bent u thuis en maakt u zich zorgen? Dan kunt u ons altijd bellen.