Gebroken heup behandelen

Bij een gebroken heup komt u eerst op de Spoedeisende Hulp. Na onderzoek blijkt vaak een operatie nodig. De chirurg kijkt welke operatietechniek voor u het meest geschikt is.


Terug

Gebroken heup behandelen in Meander Medisch Centrum

De heup bevindt zich waar het bekken en bovenbeen (kop en kom) samenkomen. Vaak zit de breuk vlak onder de heupkop, soms iets lager in het bovenbeen. Voor de operatie brengen we u onder narcose of krijgt u een ruggenprik. Daarna maakt de chirurg een snee aan de zijkant van uw bovenbeen. Welke techniek de chirurg dan kiest, hangt af van uw leeftijd, de fractuur en de botkwaliteit. Uw heupkop kan (deels) vervangen worden met een prothese, of behouden blijven met 2 of 3 heupschroeven.

Na de operatie helpt de fysiotherapeut u al snel met mobiliseren. Het herstel van de operatie kan soms lang duren, zeker als u wat ouder bent. Soms is een tijdelijke opname in een revalidatiecentrum of verpleegtehuis nodig.

Digitale voorlichting

Als u in Meander aan uw heupklachten wordt geholpen, dan ontvangt u een digitale voorlichting. Dit houdt in dat wij u door onder andere video's en 3d-filmpjes goed voorbereiden op uw behandeling. Ook vult u thuis al een digitale vragenlijst in, zodat uw specialist op de hoogte is van uw situatie. Voor meer informatie bekijkt u de video over digitale voorlichting in Meander.

Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Bij Meander helpen wij u door u zo goed mogelijk te begeleiden en voor te bereiden op de operatie. Omdat u onverwachts bent opgenomen, is het niet direct bekend wanneer u wordt geopereerd. Maar meestal is dit binnen 24 uur na uw opname. Voor de operatie moet u nuchter zijn. Ook krijgt u een operatiejasje aan, en moeten eventuele sieraden af en gebitsprothese uit.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

In Meander zorgen we graag voor u. Niet alleen met medische zorg, maar ook met alles eromheen wat uw opname bij ons prettiger kan maken. Zo zijn we een gezond en dus rookvrij ziekenhuis. En weten we dat bewegen en lekker eten kan helpen bij een snel herstel. Als naaste kunt u vaak blijven overnachten in het ziekenhuis (rooming-in).


Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook rond en na uw vertrek uit het ziekenhuis helpen we graag bij snel herstel. Bijvoorbeeld met fysiotherapie. En hulp bij het regelen van een verpleeg- of verzorgingshuis. Bij thuiszorgwinkel Vegro vindt u zorgmiddelen voor thuis. Bent u thuis en maakt u zich zorgen? Dan kunt u altijd bellen.