Buikoperatie bij een aneurysma

Een aneurysma is een verwijding of uitstulping van een bloedvat, meestal in de buikslagader (aorta). Met een open buikoperatie, of een operatie op de hybride OK, kunnen onze vaatchirurgen uw aneurysma goed behandelen.

Terug

Buikoperatie bij een aneurysma in Meander Medisch Centrum

Als u een aneurysma heeft, kunt u bij Meander Medisch Centrum terecht voor een buikoperatie. Onze vaatchirurgen hebben veel ervaring met verschillende operatietechnieken. Bijvoorbeeld een open operatie, waarbij het aneurysma wordt vervangen dor een kunststofbuisje of broek. Of via een specialistische operatie op een speciale operatiekamer: de hybride OK. Hier wordt met de modernste apparatuur, heel nauwkeurig, een stent geplaatst in uw slagader.

Meestal opereren we via uw buik. Soms is het mogelijk om via een bloedvat in uw lies te opereren. Dit noemen we een endovasculaire procedure (EVAR) of stentprocedure. Een stentprocedure is minder belastend dan een buikoperatie. U mag vaak de volgende dag alweer naar huis.


Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Een goede voorbereiding thuis helpt. Wat neemt u bijvoorbeeld mee naar uw opname? Meander maakt het graag zo makkelijk mogelijk voor u. Zo is het belangrijk dat u nuchter bent voor uw operatie. U krijgt van tevoren alle informatie die u nodig hebt.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

In Meander zorgen we graag voor u. Niet alleen met medische zorg, maar ook met alles eromheen wat uw opname bij ons prettiger kan maken. Zo zijn we een gezond dus rookvrij ziekenhuis. En weten we dat bewegen, lekker eten kan helpen bij een snel herstel. Als naaste kunt u vaak blijven overnachten in het ziekenhuis (rooming-in).


Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook rond en na uw vertrek uit het ziekenhuis helpen we graag bij snel herstel. Bijvoorbeeld met leefregels en tips. Bent u thuis en maakt u zich zorgen? Dan kunt u ons altijd bellen.