Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Medisch specialistische oncologische revalidatie

Kanker is een ingrijpende ziekte. De gevolgen van de ziekte en behandelingen kunnen u in uw dagelijkse functioneren aanzienlijk beperken. Veel gehoorde klachten zijn vermoeidheid, conditievermindering, angst en onzekerheid. Op de afdeling Revalidatiegeneeskunde van Meander Medisch Centrum zijn revalidatieprogramma's ontwikkeld met als doel deze klachten te verminderen en de kwaliteit van leven te vergroten.

Voor wie?
In Meander Medisch Centrum kunnen alle patiënten die behandeld worden voor kanker een gesprek met de revalidatiearts krijgen. Ook patiënten in de palliatieve fase, als er geen kans meer op genezing is, kunnen in aanmerking komen voor medisch specialistische oncologische revalidatie.

 

Wat houdt het in?

Er is wetenschappelijk bewijs dat fysieke training helpt om uw conditie te verbeteren en vermoeidheidsklachten te verminderen. Daarom vormt de fysieke training samen met de daaraan gekoppelde informatiebijeenkomsten de basis van de medisch specialistische oncologische revalidatie. Dit kan aangevuld worden met andere therapieën.

 

Lees meer over de mogelijkheden voor revalideren na kanker in Meander Medisch Centrum

 

Heeft u alleen fysieke training nodig en geen complexe revalidatiezorg? 

Dan verwijzen wij u naar een fysiotherapiepraktijk dicht bij huis, die aangesloten is bij het Transmuraal Oncologienetwerk Fysiotherapie (TOF). Lees meer.


Afdelingen / Specialismen
Oncologisch Centrum
Revalidatiegeneeskunde
 
Specialisten / zorgverleners
Spreekuren