Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Samen op weg naar goede endocriene zorg!

Endocrinologie

Endocrinologie is het medisch specialisme binnen de interne geneeskunde dat zich bezighoudt met het endocriene systeem, ofwel de hormoonhuishouding van ons lichaam. Het is een relatief jong specialisme dat volop in beweging is. Wanneer er storingen optreden in het hormonale systeem noemen we dit endocriene ziekten. 
Binnen Meander Medisch Centrum bieden wij kwalitatief hoogwaardige diagnostiek en behandelingen op maat rondom de meest voorkomende endocriene ziekten. 
 
Teamwerk
Het zorgtraject rondom de endocriene patiënt verzorgen we vanuit een enthousiast team van artsen, verpleegkundigen, laboranten, doktersassistenten en secretarieel personeel. Goed teamwerk is volgens ons een onmisbaar onderdeel in een succesvolle endocriene zorgketen. Wij streven ernaar u de beste, op maat gesneden zorg te bieden. 
 
Samenwerking UMC Utrecht
Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn werken wij op regionaal niveau nauw samen met collega-deskundigen van UMC Utrecht.  
 

Afdelingen / Specialismen
Interne geneeskunde
 
Specialisten / zorgverleners
Dijkhorst-Oei (L.T.)
Eelkman Rooda (S.J.)
Mol, (G.C.)
Oldenburg - Ligtenberg (P.C.)
Sanson - van Praag (M.E.)
Uffelen, van (B.)
Spreekuren
dr. M.E.Sanson-van Praag
Internist / endocrinoloog

‘’Wij onderzoeken en behandelen patiënten met stoornissen in de hormoonstofwisseling. Het is belangrijk dat op basis van de communicatie met de patiënt en de testen uiteindelijk een juiste diagnose gesteld kan worden. Wij hebben hiervoor een gespecialiseerde afdeling, waarmee de zorg en diagnostiek voor patiënten met (de verdenking op) een endocriene stoornis naar een hoger niveau wordt getild!’’