Veelgestelde vragen over dagopname

Heeft u een vraag over uw dagopname? Of komt u ergens niet uit? Wellicht staan uw vraag en het antwoord al tussen de veelgestelde vragen.

Terug

Veelgestelde vragen

Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op een dagopname.

Lees hier hoe u uw kind kunt voorbereiden op een opname, onderzoek of behandeling in het ziekenhuis.

Het kan een paar weken duren voordat wij contact met u opnemen om de datum van uw opname door te geven. Neem dus zelf geen contact op met het Opnameplein over het vervolg. Hoe lang het duurt voor u opgenomen wordt, hangt onder meer af van hoeveel spoed er bij uw opname is en wanneer er plek is. Hier vindt u de wachttijden voor uw behandeling.

Lees hier wat u mee moet nemen voor een dagopname.

De arts vertelt u van tevoren of u nuchter moet zijn voor uw behandeling. Dit verschilt per ingreep. U kunt deze informatie ook lezen in de folders op onze website. Lees hier meer over het nuchterbeleid.

Maakt u zich zorgen na uw onderzoek of behandeling? Of krijgt u klachten na uw afspraak of opname bij ons? Dan kunt u bellen met de specialist in het ziekenhuis die u heeft behandeld.

Was u 1 of meer nachten opgenomen bij ons? En bent u korter dan 1 week weer thuis?

  • Bel ons dan via ons algemene nummer 033 – 850 50 50.
  • Belt u ons tussen 8.00 - 16.30 uur (kantooruren)? Vraagt dan naar de polikliniek van het specialisme waar u onder behandeling bent geweest.
  • Belt u na 16.30 uur ’s middags of vòòr 8.00 uur ’s morgens? Vraag dan naar de verpleegafdeling van het specialisme waar u onder behandeling bent geweest.

Bent u voor een behandeling in dagopname bij ons geweest? En was dit korter dan een week geleden?

  • Bel ons dan via ons algemene nummer 033 – 850 5050.
  • Belt u ons tussen 8.00 - 16.30 uur (kantooruren)? Vraagt dan naar de polikliniek van het specialisme waar u onder behandeling bent geweest.
  • Belt u na 16.30 uur ’s middags of vòòr 8.00 uur ’s morgens? Vraag dan naar de Spoedeisende Hulp.

Heeft u vragen of klachten en bent u langer dan een week weer thuis? Neem dan eerst contact op met uw huisarts of met de Huisartsenpost. Behalve als u iets anders hierover heeft afgesproken met uw specialist.

Een physician assistant is iemand die een aantal taken van de arts overneemt. Zo kunnen er meer patiënten geholpen worden. Op de pagina physician assistant kunt u meer lezen over wat een physician assistant is en doet. 

Een verpleegkundig specialist is een verpleegkundige die jarenlange ervaring heeft in de zorg. En gespecialiseerd is op een bepaald vakgebied, bijvoorbeeld dialyse of operaties. Op de pagina Verpleegkundig specialist leggen wij u verder uit wat een verpleegkundig specialist is.

Lees hier over co-assistenten, arts-assistenten en Verpleegkunde-studenten.