aandachtsgebied

Nierfalenpolikliniek

Als uw nieren niet goed werken, heeft u een behandeling nodig. De taak van uw nieren moet over worden genomen. U kunt verschillende behandelingen krijgen, zoals dialyse of een niertransplantatie. Op de Nierfalenpolikliniek krijgt u persoonlijk advies en goede voorbereiding.

Daarom Meander


  • Overleg tussen verschillende specialisten voor de beste zorg
  • Persoonlijk advies thuis van maatschappelijk werker
  • Goede voorlichting over mogelijke behandelingen


Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Nierfalenpolikliniek in Meander Medisch Centrum

Als u nierfalen heeft, zijn er 4 verschillende behandelingen mogelijk. Namelijk een buikspoeling (peritoneale dialyse), hemodialyse, donornier (niertransplantatie) of een conservatieve behandeling (geen dialyse). Samen beslissen we wat voor u de beste behandeling is. Ons team bestaat uit verschillende specialisten die er samen voor zorgen dat u de beste zorg krijgt.

De arts bespreekt met u wat er gaat veranderen in uw dagelijks leven en wat u zelf kunt doen om gezond te blijven. Zo krijgt u voorlichting over voeding. Ook ondersteunen wij u in hoe u uw leven moet aanpassen. Uw nierfunctie controleren we regelmatig, zodat we zeker weten dat alles goed gaat.

Bij Meander zorgen we ervoor dat u goede begeleiding krijgt bij alle keuzes over uw behandeling. Om te kijken of een niertransplantatie mogelijk is voor u, gaat u naar de polikliniek Nefrologie. Daar wordt u onderzocht voordat u naar het transplantatiecentrum kunt. Lees meer in de folder Poli nierfalen.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van G. (Gerda) Willems
G. (Gerda) Willems Nierfalenverpleegkundige
“Op de Nierfalenpolikliniek is het voor mij een uitdagende taak om de patiënt en zijn of haar naasten zo goed mogelijk te begeleiden.”